FORMULAMOTOSPORT

Horner: Džeda pokazala da Formuli 1 nedostaje Čarli Vajting

Šef Red Bulove ekipe Kristijan Horner ne djeluje pretjerano bijesan koliko se moglo očekivati poslije trke u Saudijskoj Arabiji. On je poručio da direktor trke Majkl Masi ima težak zadatak, kao i da je prethodni direktor, pokojni Čarli Vajting taj posao radio daleko kvalitetnije.

U Džedi je Majkl Masi imao pune ruke posla. Dva puta je trka prekinuta, tri puta se startovalo, morao je da donosi odluke o preticanju van staze, da pregovara sa Red Bulom oko toga ko će biti na kojoj poziciji prilikom drugog restarta, a sve to je Kristijan Horner protumačio riječima da ovakva situacija nije dobra za sport.

– Mislim da smo preregulisani. Postoji pravilo o dužini deset vozila, ako nije tako onda to nije formacijski krug prilikom restarta trke. Kao da je previše pravila. Osjetio sam da ovom sportu nedostaje Čarli Vajting. Žao mi je što to kažem ali ovo iskustvo… Bilo je frustrirajuće, ali je teško i Majklu i stjuartima posebno sa ovakvom stazom – kazao je Kristijan Horner.

On je nezadovoljan zbog toga što je Ferstapen dobio kaznu više puta tokom trke, dok Hamilton ni na treningu u subotu nije kažnjen za to što je umalo imao kontakt sa Nikitom Mazepinom.

– Svaka odluka je išla protiv nas, tako je bilo i u Dohi. Onda smo vidjeli dva incidenta u subotu i pravila variraju – dodaje Horner koji smatra da ima mnogo lekcija koje treba da se nauče.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: unicc alternative
Back to top button