BIHRUKOMET

Malivojević: Bilo je lijepo igrati pred publikom u Gračanici

Pobjedom na teškom gostovanju u Gračanici (22:21), rukometaši Borac m:tel-a i teoretski su, dva kola prije kraja, osigurali titulu jesenjeg šampiona Premijer lige.

Banjalučanima su na ruku išli i rezultati ostalih utakmica jer su najbliži pratioci ostali bez bodova, pa trenutno imaju velikih šest bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Leotar, te čak osam bodova više od aktuelnog prvaka, Izviđača.

“Crveno-plavi” su u Gračanici odigrali izvanredno prvo poluvrijeme u kojem su domaćina limitirali na samo šest pogodaka (10:6), u nastavku su imali i svih šest golova viška, a onda su jednostavno stali. Rival je to iskoristio da nadoknadi zaostatak, te u posljednjem minutu stigne i do samog izjednačenja – 21:21. Ipak, samo petnaestak sekundi prije kraja mladi Nikola Malivojević postigao je pobjedonosni pogodak za Borac, a posljednji napad domaćina nije donio rezultat.

– Meni je ovo prva sezona u seniorskoj konkurenciji pa su mi sva gostovanja teška. Međutim, ovo je bilo nešto posebno jer smo morali da ostavimo i posljednji atom snage da dođemo do bodova. Mada, moram da priznam da mi je bilo zaista lijepo igrati u takvoj atmosferi, pred punim tribinama, bez obzira što su svi navijali protiv nas. U prvom poluvremenu smo stisli zube i odigrali vrhunski, pogotovo u odbrani. I u nastavku smo počeli dobro, a onda smo neobjašnjivo stali. Ipak, smogli smo snage da izdržimo do kraja i slavimo – istakao je Malivojević.

Uz njega, sjajnu partiju odigrao je i Vlado Draganić sa sedam pogodaka, dok je Aleksandar Milićević dodao četiri. Banjalučani su tako nastavili seriju od 12 uakmica bez poraza u ovoj sezoni što je malo ko očekivao od izuzetno podmlađenog tima Borca.

– Zaista nisam očekivao, baš kao ni većina mojih saigrača, da ćemo biti ovako superiorni. Nadao sam se da ćemo biti dobri, ali ovoliko, zaista nisam. Međutim, poklopile su nam se kockice, i rezultati drugih utakmica su nam išli na ruku, pogotovo kiksevi najvećih konkurenata, i eto nas na šest bodova prednosti. Do kraja polusezone ostale su još dvije utakmice i nastojaćemo da osvojimo sva četiri boda kako bi zadržali prednost – dodao je Malivojević. (Glas Srpske)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 호두코믹스
  2. Povratni ping: 다시보기
Back to top button