FORMULAMOTOSPORT

Masi o „ponudama“ u F1 tokom trke

Ljubitelji Formule 1 su ostali šokirani kada je u toku trke za Veliku nagradu Saudijske Arabije direktor trke Majkl Masi preko radio veze dao ponudu ekipi Red Bula.

Radilo se o tome da je Red Bul mogao da prihvati da Maks Ferstapen u drugom restartu krene sa treće pozicije ili da slučaj ide kod stjuarta poslije čega bi možda Holanđanin dobio oštriju kaznu za prethodni incident. Ponuda je riječ koja je bila veoma neobična, ali direktor trke Majkl Masi poručuje da se takve stvari stalno dešavaju.

– Ne bih to nazvao dogovorom jer iz perspektive direktora trke nemam mogućnost da narednim timovima da urade nešto u određenoj situaciji. Mogu da im nešto ponudim ali je izbor njihov. Sjutarti mogu da kažnjavaju ali ja mogu da im dam moju tačku gledišta. Zato sam im ponudio da predaju poziciju – rekao je Majkl Masi.

Red Bul je ponudu Masija prihvatio, a poslije tog restarta Ferstapen je u Džedi opet uzeo prvu poziciju. Masi kaže da su ovakve ponude normalna stvar u diskusijama sa timovima.

– To je sve bila posljedica incidenta u trećoj krivini. Bezbednost je prioritet i onda izlaze redari da čiste stazu. Možda je bilo neobično ali ovo je normalna diskusija. Kada sam vidio šta se dešava u drugoj krivini odmah sam rekao stjuartima da ću dati priliku Red Bulu da predaju poziciju. Slijedila je crvena zastava i to je bio prioritet, a kako je trka zaustavljena imali smo mogućnost da ispravimo stvari i da se trka onda nastavi – dodao je Masi.

Inače iz Red Bula su rekli da ovakve situacije nisu imali do sada i da im je bilo neobično da dobijaju bilo kakve ponude.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button