FORMULAMOTOSPORT

Volf: Ako F1 ne nauči lekciju, sudar će odlučiti prvaka

Trka za Veliku nagradu Saudijske Arabije, koja se u nedjelju vozila u Džedi, donijela je mnogo uzbuđenja. Toto Volf, šef ekipe Mercedesa, za koju vozi pobjednik iz Džede Luis Hamilton, zabrint je za to šta će se dešavati iduće nedjelje na posljednjoj i odlučujućoj trci šampionata u Abu Dabiju.

Ferstapen je kažnjen sa deset sekundi zbog kontakta sa Luisom Hamiltonom u 37. krugu pretposljednje trke šampionata Formule 1, ali zadržao je drugo mjesto osvojeno na VN Saudijske Arabije.

– Nadam se da je ova trka imala dovoljno posljedica da će svi naučiti nešto. Nadam se da će se svi prilagoditi kako bi trka u Abu Dabiju prošla glatko. Mislim da će se vožnja slična ovoj u Džedi u Abu Dabiju takođe kažnjavati. Sve bi moglo da se okonča haotičnom situacijom, a mislim da niko ne želi da se bitka za titulu šampiona okonča sudarom – izjavio je Toto Volf.

– U slučaju da se to dogodi, vjerujem u sistem koji će donijeti pravu odluku. Još sam u Brazilu rekao da postavljamo opasan presedan ako ne reagujemo na opasnu vožnju. Vidjeli smo incidente koji su slični onima na Interlagosu, samo na manjim brzinama – rekao je prvi čovek Mercedesa.

Pred posljednju trku Hamilton i Ferstapen su na izjednačenom broju bodova u generalnom plasmanu. Ovogodišnji šampionat Formule 1 završava se narednog vikenda Velikom nagradom Abu Dabija.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 코인생성
Back to top button