ATPGRAND SLAMTENIS

Đoković će igrati na na Australijan Openu!

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković nastupiće na ATP kupu, koji će u januaru biti održan u Sidneju, uvjeravaju orgaizatori . Te vijesti sugerišu da bi srpski teniser vrlo lako mogao da nastupi u Melburnu nedugo potom na prvom grend slemu sezone – Australijen openu.

Velike nedoumice u vezi sa tim da li će se Đoković boriti za svoj jubilarni deseti AO nastale su zbog činjenice da svi teniseri koji će doputovati u Australiju moraju da budu vakcinisani protiv virusa korona, kako bi nastupili. Đoković prethodnih mjeseci nije želio da otkrije da li je vakcinisan.

Na zvaničnoj veb-stranici ATP, na kojoj se najavljuje 16 reprezentacija koje će se takmičiti za osvajanje ATP kupa, stoji sljedeće:

– Srbija, koju će predvoditi prvi reket svijeta Novak Đoković, takmičiće se u grupi A zajdno sa Norveškom, Čileom i Španijom. Prije dvije godine Srbija je osvojila premijerno izdanje ATP kupa pobjedom nad Španijom u finalu.

Kako bi Đoković bez vakcine zaigrao u Sidneju na ATP kupu, potrebno je da dobije posebnu dozvolu vlade, a potom boravi 14 dana u karantinu po slijetanju u Australiju. Ista opcija ponuđena je i organizatorima AO u Melburnu, ali se rukovodstvo ovog grend slem turnira odlučilo da nastup u „Melburn parku“ dozvoli samo vakcinisanim takmičarima i navijačima. To je u više navrata nedvosmisleno ponavljao prvi čovek AO Kreg Tajli.

Takođe, na sajtu ATP među španskim teniserima nema šestog igrača planete i osvajača 20 GS titula – Rafaela Nadala.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button