ATPGRAND SLAMTENIS

Vudbridž o Novaku: Sjajne vijesti!

Tod Vudbridž, bivši broj jedan u dublu, oduševljen je što se ime Novaka Đokovića nalazi na listi učesnika ATP Kupa.

Svjetski broj jedan će predvoditi tim Srbije na takmičenju u Sidneju od 1. do 9. januara.

Time su porasli izgledi da ga vidimo i na prvom grend slemu sezone, Australijan openu.

Mnogi vjeruju da je to što je prijavljen, znak da se vakcinisao protiv koronavirusa, jer je to uslov da bi se igralo na prvom grend slemu sezone.

Vijesti da je Novak prijavljen za ATP kup obradovao se i Vudbridž.

– To su sjajne vijesti za turnir i za sve Novakove navijače. Orgoman je ulog za njega kada je riječ o njegovom pokušaju da ostvari grend slem rekord, imao je opciju da igra ili ne na ovom turniru. Činjenica da je stavio svoje ime na spisak je jako pozitivna stvar – rekao je Vudbridž.

Novak je u Melburnu od 2011. godine izgubio samo tri puta.

– Nevjerovatno je da neko može da osvoji grend slem turnir deset puta. To je njegova najbolja podloga, igra sjajno, čini se da zaista uživa u Melburnu. Imao je nekoliko razočaravajućih poraza u 2021. Nije osvojio US Open i ATP Finale, mislim da ima dovoljno želje u njemu da se opet pokaže – dodao je Tod.

On kaže da će predstojeći Australijan open biti ozbiljan test i da bi, ako dođe tamo, Novak mogao da ima žestoku konkurenciju.

– Ovo će biti turnir sa žestokom konkurencijom. Znamo da Medvedev može da ga pobijedi na ovoj podlozi, da Zverev može da ga dobije u tijesnim mečevima, a i Tim se vraća – podvukao je Australijanac.

Zanimljivo je da Rafaela Nadala nema na listi učesnika ATP kupa.

On će igrati u Abu Dabiju od 16. do 18. decembra i izvjesno je da će potom igrati na prvom grend slemu sezone u Melburnu od 17. do 30. januara.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: Buy smith and Wesson
Back to top button