EUROKUPOVIFUDBAL

Stanojević pred Anortozis: Nepredvidljiva ekipa, mogu da nas iznenade

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević rekao je da je predstojeća utakmica protiv Anortozisa u Ligi konferencija najvažnija u polusezoni.

On je dodao da ima problema sa povređenim igračima i da očekuje od navijača da pomognu da ekipa ode u drugu fazu takmičenja.

– Svi znamo šta ova utakmica nosi, šta nam donosi, kakav je značaj. Bitna je za sve nas iz hiljadu razloga opšte poznatih. Ova utakmica je stvarno specifična jer direktno vodi u proleće u Evropi, tako da možemo da je okarakterišemo kao najvažniju – rekao je Stanojević na konferenciji za novinare u Beogradu.

Fudbaleri Partizana igraju u četvrak od 18.45 na svom terenu protiv Anortozisa, utakmicu poslјednjeg, šestog kola Grupe B u Ligi konferencija. Partizan je drugi na tabeli sa sedam bodova, dva više od Anortozisa, koga je na Kipru pobijedio sa 2:0. Za prolaz dalje crno-belima je dovoljan i bod.

Stanojević je rekao da ima kadrovskih problema, pošto i pored od ranije povređenih, Danilo Pantić ima problema i “gotovo sigurno” neće biti u sastavu. Takođe, problema ima i Aleksandar Šćekić, ali se trener crno-belih da će crnogorski reprezentativac moći da igra.

– Iz tog razloga nam je potrebna pomoć naših navijača. Znate dobro kako smo ušli u Evropu, uvek kažem, najiskrenije, da su nas oni uveli u Evropu fanatičnim navijanjem i zato nam je sutra potrebna velika pomoć. Pogotovo u situaciji gde čujemo da i Kiprani dolaze u velikom broju. To je želja svih nas, potrebna nam je pozitivna energija i podrška – naveo je Stanojević.

Govoreći o Anortozisu, Stanojević je rekao da ekipa ove polusezone igra promjenljivo.

– U stanju su da povedu 2:0 u Talinu pa da bude 2:2, da kod kuće pobede Gent… Da pobede najbolju ekipu na Kipru, pa da izgube od najlošije. To je nepredvidiva ekipa koja u svakom trenutku može da vas iznenadi. Mi smo spremi na sve to, da li će neko od njih doći ili ne, uglavnom rotiraju dosta igrača. Ne opterećujemo se time – naveo je.

Kiparska ekipa takođe ima šanse za prolaz u nokaut fazu Lige konferencija.

– Oni s jedne strane igraju rasterećeno, sigurno da će rizikovati u nekom delu utakmice, da li će to biti od početka… Utakmica traje 90 minuta, možete u 90. minutu da postignete gol i odete dalje. Mi u svakom slučaju ne kalkulišemo, igramo našu prepoznatljivu igru, sa prepoznatljivim sastavom, načinom igre. Probaćemo da tako nastavimo, da ne izmišljamo mnogo, ali i naravno da imamo plan B ako moramo da jurimo rezultat – dodao je Stanojević.

Na pitanje da li je ekipa, uz pobjedu u četvrtak i još dvije u prvenstvu, ispunila cilj, Stanojević je rekao da je ponosan na urađeno.

– U ponedeljak je sneg, led.. Sve je teško u fudbalu. Trenutno smo zadovoljni, ali pošto je fudbal specifična igra i uvek po poslednjoj utakmici krojite mišljenje, sačekao bih kraj polusezone i napravio analizu svega. Sada sam ponosan na sve što smo uradili – istakao je.

Upitan o podatku da je sudija sutrašnje utakmice sunarodnik trenera Anortozisa, Stanojević je rekao da je UEFA suviše ozbiljna organizacija.

On je rekao da je povreda Pantića veliki hendikep za ekipu.

– Imamo hendikep da tri nosioca igre nisu sa nama. Danas će pokušati da trenira, iako mu nalazi pokazuju da ne može, videćemo njegov subjektivni osećaj. S druge strane, Lazar Pavlović je dobro igrao… Ja u svakog igrača verujem zato i rotiram dosta. Videćemo na koji način ćemo igrati, ali verujem da Lazar može da odgovori, raduje me povratak Holendera, prvi je put je spreman 100 odsto – dodao je trener crno-belih.

Upitan da li će doći do promjene formacije pošto je Partizanu i bod dovoljan, Stanojević je rekao da se u ekipi o svemu razmišlja.

– O tome da je bod dovoljan razmišljaćemo u 85. minutu, do tada razmišljamo samo o pobedi. Razmišljamo o svemu, nešto moramo da rizikujemo – istakao je.

Na pitanje o igri mladih igrača Nemanje Jovića i Marka Milovanovića, trener je rekao da su u dobroj formi i da u zavisnosti od dešavanja na terenu imaju velike šanse da igraju u četvrtak i dodao da je zadovoljan kako Kvinsi Menig ispunjava obaveze.

– Nama je svaka utakmica moranje, kad god su bile kvalifikacione utakmice mi smo bili pravi. Karakter je bio izuzetan, pokazali smo u svakom trenutku da znamo šta hoćemo. To mi daje samopouzdanje da možemo to i sutra – naveo je Stanojević.

On je rekao da mnogo znači što dva beogradska kluba ostvaruju dobre rezultate u evropskim takmičenjima, u vezi sa nacionalnim koeficijentom i plasmanom u Ligu šampiona.

– Ali, da gledamo da svako uradi svoj deo posla, pa kad se završi da pričamo o tome. U ovom trenutku ne razmišljam šta će biti za dve godine, nego da damo sve od sebe, da uradimo dobro, prvenstveno za ove igrače, za nas, pa za klub, naše navijače, a onda na nekim višim nivoima. Ceo impuls je dala reprezentacija Srbije što je otišla na Svetsko prvenstvo. To nama daje motivaciju i želju da i mi nešto donesemo – rekao je.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: Web Hosting
  2. Povratni ping: 다시보기
Back to top button