EVROPSKE LIGEFUDBAL

Krstajić novi trener Makabija iz Tel Aviva

Potpuno neočekivana vijest dolazi iz Izraela. Mladen Krstajić novi je trener Makabija Tel Aviva.

Saradnja je ozvaničena, a izraeslki klub je i na svom sajtu objavio da će nekadašnjem selektoru Srbije pomoćnici u stručnom štabu biti Vladimir Radenković i Stefan Janković, dok će se profesor Marko Stojanović naknadno priključiti pošto obavi sve formalnosti koje su potrebne da bi mogao da dobije radnu dozvolu.

Vlasnik kluba Mič Goldahar poželio je dobrodošlicu srpskom treneru.

– Mladen ima sve kvalitete koje cijenimo mi u Makabiju: radnu etiku, profesionalizam i želju za pobjeđivanjem. Te osobine su lansirale Krstajića u vrh evropskog fudbala i klub će sa njim ostvariti svoje ciljeve. Želimo dobrodošlicu Mladenu i njegovim saradnicima. Svi zajedno ćemo im biti najveća podrška – rekao je Goldahar.

I sam Krstajić se putem zvaničnog sajta obratio prvi put kao trener Makabija.

– Hvala predsedniku Miču na ukazanom poverenju da vodim Makabi. Meni je čast što sam se pridružio najuspešnijem klubu u Izraelu, koji ima veliku istoriju i tradiciju. Kao što sam to činio tokom celog života, radiću naporno i predano i jedva čekam da počnem, jer je mnogo posla ispred mene – rekao je Krstajić, koji će već u ponedjeljak debitovati protiv Hapoela Hadere.

Mladen Krstajić je poslije uspješne igračke karijere otpočeo trenersku. Najprije je bio pomoćnik selektoru Srbije Slavoljubu Muslinu, da bi potom po njegovom otkazu 2018. godine on preuzeo selektorsku ulogu. Vodio je reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018, da bi u junu sljedeće godine bio smijenjen, najviše zbog debakla u Ukrajini, gdje su Orlovi pretrpjeli veliki poraz (5:0).

U januaru ove godine je postavljen za trenera TSC, a na toj funkciji se zadržao do 19. oktobra ove godine.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button