GRAND SLAMTENIS

“To što je Novak na listi ne znači da će igrati u Melburnu”

Kreg Tajli, direktor Tenis Australija, izjavio je da nije siguran da će Novak Đoković igrati na Australijan Openu.

Ime najboljeg tenisera svijeta našlo se na preliminarnoj listi prijavljenih za prvi grend slem sezone, što su mnogi protumačili da će on igrati u Melburnu.

Međutim, Tajli kaže da taj spisak nije konačan.

– Ono što je objavljeno je generalna lista učesnika i po prirodi stvari, svi ulaze na listu. To nije obavezujuća lista i ne govori ko će biti tačno u glavnom žrijebu, koji dolazi za nekoliko nedjelja – pojasnio je Tajli.

U pojedinim australijskim medijima objavljeno je da bi Novak mogao da zatraži “medicinsko izuzeće” da bi igrao u Melburnu, ali je Tajli jasno naznačio kakva su pravila.

– Da budem odmah jasan, niko ne može da igra na Australijan openu ako nije vakcinisan. Ili duplom dozom vakcine ili jednom od kompanije Džonson i Džonson, koja je takođe odobrena. Jedina mogućnost, osim te da budete vakcinisani je da se takmičite ako ste dobili opravdanje o medicinskom izuzeću od australijskih vlasti. Vidio sam izvještaje u pojedinim medijima. Do sada, nije bilo odobrenih medicinskih izuzetaka – dodao je Tajli.

On je objasnio i šta podrazumijeva medicinsko izuzeće.

– Postoji nezavisan panel medicinskih stručnjaka koji pregledaju kopiju zahtjeva za izuzeće. To onda ide na ekspertski panel i oni donose odluku. Jasno je da međunarodni teniseri imaju iste uslove kao i svako ko dolazi u Viktoriju i Australiju. Nema mogućnosti za bilo kakav popust u tom smislu osim odobrenog medicinskog izuzetka – objasnio je prvi čovek Australijan opena.

Tajli je još jednom ponovio da vjeruje da se više 95 odsto tenisera vakcinisalo, što je po njemu ogroman napredak u odnosu na 50 odsto od prije samo nekoliko mjeseci.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button