BIHRUKOMET

RK Borac m:tel sprema spektakl protiv Konjuha u Boriku: uživaće igrači, biće nagrađeni navijači, najmlađi rukometaši kluba će izaći pred publiku…

Rukometaši Borac m:tela sutra od 15.00 časova u Boriku dočekuju Konjuh iz Živinica u posljednjem meču jeseni pred domaćom publikom. Prilika je to da se pred prepunim Borikom oproste od sjajne polusezone pred svojom publikom. Svi u klubu su uložili maksimum napora da dvorana bude puna. Klub je za najsrećnije navijače obezbijedio i bogate nagrade.

– Momci su u prvom planu, ja im stvarno čestitam na urađenom u ovoj polusezoni. Zaslužuju sutra pun Borik! Naši sponzori su nam pomogli da obezbijedimo nagrade za publiku. U narednom periodu to ćemo raditi češće. Bio sam i sa čelnicima SEHA lige na sastanku, Sinišom Ostojićem konkretno. Oni su pozdravili našu želju da se vratimo u regionalnu ligu. I njima je Borac jako zanimljiv, i po tradiciji i geografski, te da bi oni voljeli da se mi uključimo u tu priču. Uskoro bi dosta toga trebalo biti poznato, kada je to u pitanju. SEHA liga bi nam odlično došla za razvoj naših mladih igrača, kako bi mogli igrati i još jače takmičenje. Bitno je to i za promociju kluba, grada, Republike Srpske, rekao je direktor Borac m:tela Vladimir Branković i dodao:

– Ukoliko budemo igrali SEHA ligu dovešćemo na ove naše mlade momke, još tri, četiri kvalitetna igrača i ja vam tvrdim da ćemo svima moći parirati i biti konkurentni.

Ekipa je fokusirana na sutrašnju utakmicu. Trener Mirko Mikić ne dozvoljava bilo kakvo opuštanje i jasno ističe da se polusezona mora izgurati u istom stilu kao do sada.

– Sutra očekujem da damo svoj maksimum. To stalno potenciram od prozivke, da moramo uvijek dati sve od sebe, bez poštede, moramo biti jako agresivni, igrati jaku odbranu, sa dosta trčanja…Da se poslije svake utakmice možemo pogledati u oči i da smo čisti pred sobom. Tako će biti i sutra. Znamo s kim igramo. Dolazi nam ekipa protiv koje decenijama igramo neizvjesne utakmice. Dolazi nam ekipa koja je u progresu forme, igraju sa dosta mladih, svojih igrača. Uz Izviđač to je tim koji ima najbolju tranziciju u ligi. To moramo neutralisati. Imamo nekih povreda, nećemo biti kompletni, faliće nam dva, tri igrača, ali to ne mijenja stvar, idemo da se nadigravamo i da mi budemo na kraju zadovoljni, poručio je Mirko Mikić.

Igrači jedva čekaju sutrašnji duel.

– Očekujem da ćemo biti motivisani, daćemo sve od sebe. Ne smijemo potcijeniti protivnika i idemo na pobjedu, jasan je mladi pivotmen Nikola Malivojević.

Sa Malivojevićem je saglasan i Luka Perić.

– Spremali smo se za Konjuh, želimo da od početka utakmice nametnemo svoj ritam. Igramo pred našom publikom i to će nam biti vjetar u leđa. Mislim da ovu sezonu moramo završiti na pravi način, trijumfom, ističe Perić.

Na poluvremenu sutrašnje utakmice na teren će najmlađi rukometaši Borca, dječaci koji imaju sedam, osam godina. Biće im to “vatreno krštenje” sa “velikim” rukometom i parketom Borika. Dječake će sa klupa voditi dva Dejana, Knežević sa jedne i Unčanin sa druge strane.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button