FUDBAL

Srbija na 11. mjestu sa direktnim mjestom u Ligi šampiona

Plasmanom Crvene zvezde u osminu finala Lige Evrope i Partizana u šesnaestinu finala Lige konferencije, Srbija se popela na 11. poziciju UEFA rang liste nacionalnih koeficijenata koja u sezoni 2023/24. donosi čak pet mjesta u evropskim takmičenjima – jedan direktan plasman u Ligu šampiona, jednog predstavnika u kvalifikacijama za elitno takmičenje, klub u plej-ofu za Ligu Evrope, te još dva u kvalifikacijama za Ligu konferencije.

Poslije rezultata crveno i crno-belih u četvrtak, Srbija na 11. mjestu ima 31.875 bodova. Time je preskočila Ukrajinu (31.800), koja je sada 12, a Belgija na 13. mjestu ima 30.600.

Gledajući klubove iz te dvije države, Srbija ima veliku šansu da poziciju zadrži i na kraju sezone.

Ukrajinci više nemaju predstavnika u evropskim takmičenjima, dok su Belgijanci ostali samo sa Gentom, koji igra osminu finala Lige konferencije.

Da bi Srbija sačuvala 11. mjesto do ljeta, neophodno je da Gent ne uradi više od Zvezde i Partizana u nastavku evro odiseje.

U tom slučaju, šampion Srbije 2023. ide direktno u Ligu šampiona, viceprvak u kvalifikacije za to takmičenje, treći iz Superlige direktno u plej-of za Ligu Evrope, četvrtog čeka treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencije, a petog druga runda istih kvalifikacija.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button