KOŠARKAREGION

Blažič i Pulen srušili Partizan, Zvezda sama na vrhu

Košarkaši Partizana poraženi su od Cedevita Olimpije 89:96 u 11. kolu ABA lige. Bio je to drugi poraz „crno-bijelih“ u regionalnom takmičenju, pa je Crvena zvezda sada sama na vrhu sa omjerom 10-1.

Igrao se egal čitave tri i po četvrtine. Partizan se tokom druge četvrtine odvojio na osam poena, ali to je sve što su mogli. Protivnik do tada ni toliko, ali je sredinom četvrte dionice čitava situacija preokrenuta što zbog poboljšanih procenata šuta za tri slovenačke ekipe, što zbog loše odbrane tima Željka Obradovića.

Bez problema su pogađali Džejkob Pulen i Jaka Blažič u vjerovatno i najslabijoj partiji Partizana koji je bio oslabljen neigranjem ponajboljegi igrača Kevina Pantera.

Najefikasniji u redovima pobjedničke ekipe koja je stigla do trijumfa poslije niza loših rezultata bio je upravo pomenuti dvojac sa po 19 poena. Blažič je uz to dodao i po četiri skoka i asistencije. Pratio ih je Jogi Ferel sa 15 poena i šest asistencija.

Kod Partizana je najbolji bio Jam Madar kog je iz publike posmatrao generalni menadžer Bostona Bred Stivens. Izraelac je meč završio sa 16 poena i četiri asistencije, a Zek Ledej je imao poena više.

ABA liga, 11. kolo: Krka – Crvena zvezda 70:71, Partizan – Cedevita Olimpija 89:96, Borac – FMP 77:80. U toku je meč Studentski centar – Igokea. Sutra: Mega – Split, Cibona – Budućnost, Zadar – Mornar.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button