KOŠARKA

Brutalni Janis ispisao istoriju franšize, Finiks “melje” VIDEO

Grčki košarkaš Janis Adetokumbo imao je još jedno uspješno veče u NBA ligi.

On je briljirao u pobedi Milvokija nad Hjustonom (123:114), ostvarivši dabl-dabl i ispisavši istoriju franšize.

Janis je ubacio 31 poen, te imao i 17 skokova i pet asistencija, te zabilježio i dvije blokade, koje su mu donijele rekord.

Grk je pretekao Altona Listera u broju blokiranih šuteva za Milvoki, u kojem igra već osam godina.

Podsjetimo, pored ovog, Janis u Baksima drži rekord i u broju tripl-dablova, defanzivnih skokova i izvedenih slobodnih bacanja.

Hjuston na ovoj utakmici nije uspio da izbjegne 17. poraz u sezoni, uprkos dobrim partijama Metjuza (23p+4sk) i Bruksa (21p+5sk+3as).

Finiks Sansi su protekle noći produbili krizu Bostons Seltiksa, koje su savladali 111:90.

Domaći su potvrdili fenomenalnu formu i ostvarili 20. pobedu u posljednjih mjesec i po dana. Tokom tog perioda izgubili su samo od Golden Stejta.

Mekgi je bio najefikasniji sa 21 poenom i 15 skokova, Pejn je dodao 17, uz četiri skoka i pet asistencija, a Krauder i Džonson po 16 poena.

Boston od novog poraza, četvrtog na poslednjih pet susreta, nije mogao da spasi ni Tejtum sa 23 poena, sedam skokova i tri asistencije.

Košarkaši Toronta savladali su Njujork Nikse rezultatom 90:87, a najzaslužniji za pobjedu Reptorsa bio je Trent sa 24 poena.

Kod Niksa su se istakli Topin sa 19 poena i 10 skokova, odnosno Beret sa 19 poena i šest uhvaćenih lopti.

Ubjedljive trijumfe ostvarili su i Njujork Pelikansi nad Detroit Pistonsima (109:93), odnosno Klivlend Kavalirsi nad Minesota Timbervulfsima (123:106).

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button