BIHRUKOMET

Mirko Mikić za SNM poslije Konjuha: Nezadovoljan sam, moramo poraditi na ispravljanju grešaka

Rukometaši Borca trijumfom nad Konjuhom (30:24) u meču 14. kola Premijer lige BiH oprostili su se od svojih navijača za ovu polusezonu. Poslije utakmice, trener crveno-plavih Mirko Mikić nije bio najzadovoljniji izdanjem svojih igrača.

– Iskreno, kada se sve završilo i nisam stekao neki utisak da smo baš dobro odigrali. Milsim da smo napravili previše tehničkih grešaka, previše smo promašili zicera, promašili smo tri penala…Greške i mogu tolerisati, ali odbrana nije bila onakva kakva treba da bude. Mislim da nam je ovo, uz utakmicu u Trebinju najlošije defanzivno odigrana utakmica, ističe Mikić i dodaje:

– Prija pobjeda, nije važno ni mjesto na tabeli, to sam rekao i momcima u svlačionici, dešavaju se utakmice kao što je ova gdje niko od nas ne bi smio da bude zadovoljan, bez obzira na plus šest. Trudim se biti i skroman i pošten, ako smo zadovoljni sa nekim utakmicama gdje odigramo neriješeno, onda moramo biti nezadovoljni sa ovakvom utakmicom, gdje smo trebali napraviti veću razliku. Nije stvar ni u toj razlici, ne smijemo griješiti ovoliko, o tome se radi i na tome ćemo poraditi u narednom periodu, zaključio je Mikić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button