BIHRUKOMET

Slavile obje Sloge, silan Izviđač, Leotar najavio žalbu

Rukometaši dobojske Sloge uspjeli su da prekinu seriju od tri uzastopna poraza, jer su boljom igrom u finišu meča savladali Bosnu u Sarajevu sa 26:24. Utakmica je bila u egalu sve do 20:20, a onda su Dobojlije napravili seriju i ostišli na pristojnu razliku koju domaći nisu mogli da stignu.  

Vrlo važan trijumf Slogi iz Gornjeg Vakufa donio je Goran Biljaka koji je na tridesetak sekundi do kraja meča postigao gol za 23:22 protiv Gračanice. Ovom pobjedom Sloga je pobjegla iz zone ispadanja u kojoj su ostali sarajevska Bosna i Maglaj.

Izviđač je lako izašao na kraj sa visočkom Bosnom, te postao četvrta ekipa koja ima 17 bodova. Poslije 14. kola najzadovoljniji može da bude Borac, koji sada ima velikih osam bodova prednosti. Tome je doprinio i poraz Leotara na domaćem terenu od Slobode, ali su Trebinjci najavili žalbu nezadovoljni odlukama sudijskog para Škaljić/Kuljević.

Rezultati 14. kola: Iskra – Gradačac 30:27, Leotar – Sloboda 25:26, Borac m:tel – Konjuh 30:24, Sloga (GV) – Gračanica 23:22. Vogošća – Maglaj 27:23.

Tabela preuzeta sa portala www.sportdc.net
Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

5 Comments

  1. Povratni ping: magic mushroom quartz
  2. Povratni ping: dubbele plooi gordijnen
  3. Povratni ping: Web Hosting
  4. Povratni ping: 티비위키
Back to top button