FORMULAMOTOSPORT

Ferštapen: Ludilo! Hamilton: Čestitam…

Antologijski okršaj Luisa Hamiltona i Maksa Ferštapena riješen je u posljednjem krugu posljednje trke i Holanđanin je osvojio prvu titulu u karijeri.

Ni sam Ferštapen posle trke nije mogao da vjeruje šta ga ja zadesilo.

– Nevjerovatno! Ludo! Ne znam šta da kažem… Pogledala me je sreća. Želim i da zahvalim Čeku Perezu koji je bio fantastičan timski kolega. Sve se odlučilo u posljednjem krugu. Ludilo! Kada dočekate ovakav dan, nervoza je ogromna. Trudio sam se da vjerujem i kada su stvari baš loše izgledale. Čuda se ponekad dešavaju. Luis je sjajan vozač i žestok takmičar. On je dio istorije ovog sporta. Ali svi želimo da pobjedimo. Slijedeće godine ćemo se vratiti sa istom željom i pokuašti da ponovimo ovaj uspjeh. Želim da ostanem u Red Bulu do kraja karijere. Ne vidim razlog da mijenjam ovu sjajnu ekipu, rekao je Maks Ferštapen.

On je postao prvi Holanđanin sa titulom najbržeg vozača svijeta.

– Kao dječak sam sanjao da vozim u formuli 1. A sada stojim ovde, svira se holandska himna i slušam kako mi govore: ’Ti si svjetski šampion’! Cijela prošlost mi je prošla pred očima. Sve one godine u kojima sam sa svojim ocem radio mnogo da bih došao do ovoga. Nevjerovatan osećaj, emotivno konstatuje Ferštapen.

Luis Hamilton je sportski čestitao poslije trke.

– Prije svega, želim da čestitam Maksu i njegovom timu. Mislim da smo i mi kao tim odradili ogroman posao ove godine. Ovo mi je bila najteža sezona. Jako sam ponosan na moj tim i zahvalan što sam deo njihove priče. Aposlutno smo dali sve od sebe, ni u jednom trenutku se nismo predavali i to je navažnije od svega. Osjećao sam se sjajno posljednjih mjeseci, rekao je Hamilton.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button