KOŠARKA

Borbena Zvezda pala u finišu

Zvezda nije uspjela da zaustavi lidera Evrolige. Barselona je nakon velike borbe savladala borbene Beograđane 76:69 a na kraju je presudio šut za tri poena, te veliki broj promašenih bacanja.

Barselona je otvorila utakmicu u ritmu koji je njima odgovarao. Brza igra donijela je velike probleme Zvezdi, posebno jer su Katalonci bili sjajni u šutu za tri poena, a Šanli je bio odličan, pa su brzo došli do 16:5.

Zvezda se nije predavala, već je uspjela da nametne svoj ritam igre. Usporili su Beograđani igru, zaigrali jače u odbrani, a na krilima Luke Mitrovića, Dejana Davidovca i Majka Cirbesa su došli do izjednačenja a zatim i prvog vođstva 23:22. U tim trenucima Barselona je četiri minuta bila bez poena.

Domaći tim je  drugoj četvrtini imao previše promašenih zicera i slobodnih bacanja, tako da su to gosti kaznili i opet stekli prednost.

Barselona je u trećoj četvrtini uspjela da nametne svoj ritam igre. Katalonci su ubrzali igru a na startu su vezali tri trojke i uspjeli da se odlijepe. Ubacili su u ovom periodu 27 poena i stekli plus 12.

Nošeni publikom Beograđani su izvukli posljednji atom snage. Mučila se Zvezda u napadu ali je ipak uspjela da smanji zaostatak na 63:67.

Seriju domaćeg tima prekinuo je Mirotić koji je dao koš i dodatno a prije toga su sudije pogrešno dodijelile loptu gostima. Novu dramu u “Pioniru” donio je Stefan Marković koji je pogodio trojku za 78:81. Zvezda je uspjela da se odbrani a Holins nije uspio da pogodi za izjednačenje.

Na drugoj strani Nikola Mirotić je bio siguran sa slobodnih bacanja. Beogradski tim je pri rezultatu 69:73 imao tri napada da napravi pravu dramu ali nisu bili precizni za tri poena. Na kraju je Kurik ubacio trojku i riješio sve dileme.

Najefikasniji u poraženom timu bili su Nikola Kalinić i Luka Mitrović koji su ubacili po 15 poena Na drugoj strani Hajns je imao 14 poena, dok je ključne poene u finišu dao Nikola Mirotić.

(Srpskainfo)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button