ATPTENIS

„Đokoviću se kolege dive, on je vođa i van terena“

Ugledni španski dnevnik As piše da je Novak Đoković vođa i van terena, te da uživa veliko poštovanje svojih kolega.

Novinar Naćo Albaran počinje tekst time što podsjeća da Đoković često iskali bijes na reketu, kao i da ponekad uđe u verbalni sukob sa gledaocima koji pokažu nepoštovanje.

– To je karakter koji je njegova pokretačka snaga i jedna od tajni njegovog uspjeha. Zapravo, kada je pokušao da primiri taj svoj karakter, rezultati nisu bili tako dobri. Morao da ga prihvatimo kao čovjeka kakav jeste, i da ne poredimo njegovo ponašanje sa Rafaelom Nadalom, koji je izuzetak koji potvrđuje pravilo – piše Albaran i dodaje:

– Ono što niko ko prati tenis ne može da porekne jeste da Đoković voli tenis i da poštuje sve one koji su dio sporta. Rivalima daruje osmijehe, zagrljaje i lijepe reči. Smatra ih drugovima, a oni mu se dive jer ga vide kao vođu-buntovnika, pošto ih podržava i van terena svojom Asocijacijom (PTPA).

Dalje, novinar Asa ističe da Đoković strast i jaki principi ponekad vode u greške.

– Ipak, oni koji ga poznaju kažu da sve radi od srca i s namjerom da pomogne. Kao i da je istinski plemenita i velikodušna osoba. Njegov odnos sa medijima je izvanredan. Nekada se čak i zahvali na nekom pitanju, a na čestitke i pozdrave odgovara na skoro svakom jeziku. S navijačima – čista desetka. Na ATP finalu u Torinu jednom je proveo skoro pola sata s njima poslije meča. I tu je broj jedan – zaključuje Albaran.

Đoković se još nije zvanično oglasio u vezi sa svojim nastupom u Australiji, mada je prijavljen i za ATP kup i za Australijan open.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button