BIHKOŠARKA

Budućnost bolja od Orlova u Banjaluci

Košarkašice Budućnosti ne znaju za poraz ove sezone u WABA ligi. Nakon velike drame i produžetka u Banjaluci su pobijedile Orlove sa 79:74. Orlovima je ovo tek drugi poraz ove sezone.

.Orlovi su na 38 sekundi do kraja vodili 68:66. Onda je stvari u svoje ruke uzela Marija Leković. Najprije je pogodila trojku za vođstvo 68:69, a nakon neiskorištenog napada Orlova otišla na liniju slobodnih bacanja. Pogodila je oba i na 21. sekundu do kraja Budućnost je vodila 68:71. Na drugoj strani Teodora Trebavac pogodila je jedno bacanjeIsti uspjeh na drugoj strani imala je Mina Đorđević za 69:72. Onda je pri šutu za tri faulirana Milica Zeljković, koja je pogodila tri bacanja za 72:72 i meč je otišao u produžetak. U dodatnih pet minuta kod rezultata 74:74, opet je stvari u svoje ruke uzela Marija Leković koja je vezala pet poena i dovela gošće do pobjede.

Marija Leković je za pobjednike upisala 21 poen, Mina Đorđević je imala 15 poena i 13 skokova. Na drugoj strani sjajna Milica Zeljković je dala 26 poena, Tamara Rajić i Nataša Šobot su dale po 15, a Vladinka Erak je imala učnak 14 poena i 17 skokova.

Orlovi su sa sedam pobjeda i tri poraza obezbijedili plasman u dalje takmičenje gdje će kroz ligaški dio nastupiti osam klubova. Bodovi iz prve faze se prenose. Osim Orlova iz njihove grupe plasman u dalje takmičenje ostvarili su i Budućnost, Vojvodina i Triglav.

foto: kosarka24.ba

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button