KOŠARKANBA

“Jokić je u odbrani kao Golf u Lamborgini ligi”

Nikola Jokić je prošle sezone zasluženo stigao do titule MVP lige, ali Denver mu sada ne pomaže.

Nagetsi imaju krajnje čudnu sezonu, skor od 14-13 i situaciju koja ne ide u prilog tome da će srpski centar opet uspjeti da stigne do priznanja.

Mnogi analitičari saglasni su u ocjeni da bi Denver, bez Jokića u timu, imao daleko više problema i znatno manje pobjeda.

I dok ekipa ide silaznom putanjom, Jokić je taj koji kao lokomotiva odličnim partijama vuče cijelu kompoziciju.

Novinar Foks Sportsa Nik Rajt je u podkastu “Prve stvari prvo” sumirao utiske.

– Šta je sa Džokerom? Tim nije veoma dobar, on je vrlo dobar. Rekao sam da je on bio najgori MVP još od Dejva Kovensa iz 1973. godine i stojim pri tome. Ali to je bilo prošle godine, ova je nešto drugo – kaže Rajt.

Problem za Denver je u odsustvu drugih igrača, Majkla Portera, Džamala Mareja i Pi Džeja Dozijera.

Zato se znatno više oslanjaju na učinak Jokića.

– Nikola je naš najbolji igrač. On je najbolji u ligi. Mnogo smo bolji tim kada je on na parketu i spreman da igra – jasan je trener Nagetsa Majkl Meloun.

Konkurencija za MVP titulu ove sezone je žestoka, pored Jokića, favoriti su Stef Kari, Kevin Durent i Janis Adetokumbo. Ipak, ima još mnogo da se igra.

Ono što je primjetno je da Jokić ove sezone igra znatno bolje u odbrani i to je nešto što su prvi primjetili navijači Nagetsa.

– Nikola Jokić je u odbrani kao Folksvagenov Golf u Lamborgini ligi. Efikasan je. Efektan. Ali ne upada odmah u oči. Ne razmeće se. Ne preslikava se lako na poster, to jednostavno funkcioniše – riječi su kolumniste Denver Posta Šona Kilera.

Nikola je nedavno rekao kako cijeni trud kolega iz ekipe.

– Dopada mi se kako pomažemo jedan drugome. Letimo jedni za druge – rekao je srpski centar.

Utisak je da bi taj let, kako su konstatovali na Foks Sportu, barem zbog Jokićeve kandidature za priznanje MVP, mogao da bude ipak na nešto većim visinama.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button