EVROPAKOŠARKA

Mirotić o Novaku, navijačima, sreći i Zvezdinim šansama VIDEO

Nikola Mirotić, zvijezda Barselone i Evrolige, pričao je za srpske novinare poslije utakmice sa Crvenom zvezdom.

Katalonski klub je slavio u Beogradu 76:69 u sjajnom ambijentu, u kome je prisustvovao i prvi teniser sveta Novak Đoković.

Mirotić, rođeni Podgoričanin, još jednom je bio oduševljen atmosferom u prestonici Srbije.

– Kao i uvijek, zaista divno je bilo vratiti se u Beograd. Zahvalio bih se navijačima, bili su sjajni, isto kao i na divnom aplauzu. Moja ljubav prema njima raste iz godine u godinu. Zadovoljstvo je igrati ovdje – počeo je Mirotić.

Ukratko je opisao tok utakmice.

– Nismo najbolje odigrali, ali smo uspjeli da pobijedimo. Zvezda je na kraju imala realne šanse da dobije, ali nisu uspjeli da pogode neke šuteve. Sreća je bila na našoj strani.

Mirotić je priznao da je cijela ekipa Barselone imala motiv kada je vidjela Đokovića u hali.

– Nevjerovatno. Novak je najveća legenda svih vremena, u sportu i tenisu. Imao sam čast da ga upoznam u Americi, nisam očekivao da će doći na utakmicu. Bilo je veliko iznenađenje i velika čast da ga pozdravimo – rekao je Mirotić, čiji su saigrači odmah po završetku meča otišli da se fotografišu sa Đokovićem.

– Kada su ga vidjeli pitali su me da li mogu da se slikaju. Odgovorio sam im ‘Idite, pitajte čoveka’. Vidi se koliki je čovjek Novak, svima hoće da pruži pažnju. Moramo svi da budemo ponosni. Bila je to velika motivacija, da igramo pred njim.

Mirotić vjeruje da Zvezda može da se bori za plej-of Evrolige.

– Protiv Zvezde nikad nije lako, dokazali su isto i na gostujućem terenu. Bili su sjajni kod Makabija, dobili su isto i Zenit, puno poštovanja imam za njih. Mlada ekipa, uz još nekoliko iskusnih igrača, definitivno će se boriti za plej-of. Na pobjedu su bili prije ovog meča, vjerujem da mogu da se vrate. Samo još da im se oporave igrači – zaključio je.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button