ATPTENIS

„Rafa nije lud, jasno mu je da će Novak vjerovatno biti GOAT“

Rafael Nadal će ostati legenda tenisa, bez obzira na to hoće li osvojiti još grend slem titula ili ne, ističe španski stručnjak Aleks Koreča.

Rafael Nadal, Novak Đoković i Rodžer Federer dijele prvo mjesto večite rang liste sa po 20 grend slemova.

Španski teniser je nedavno izjavio da Srbin ima najveće šanse da završi karijeru sa najvećim brojem najvažnijih titula.

– Rafa je inteligentan, svjestan je stvarnosti, uvijek je čvrsto stajao na zemlji – rekao je Koreča.

– On zna da je Rodžer u jednom momentu bio najbolji u istoriji. Kada se izjednačio sa njim, osjećao je da zaslužuje takvo priznanje. Ali nije lud, jasno mu je da je Novak tu, da je najmlađi, da ima više šansi da pobjeđuje na različitim podlogama, što ga čini još opasnijim i daje mu najveće šanse da postane najbolji u istoriji. Rafa prihvata da će neko drugi poboljšati rekorde, ali shvata da ne treba da se takmiči sa Novakom i Rodžerom već i sa sobom. To je ono što je izdvojilo njih trojicu, želeći da postanu najbolja verzija sebe, oni su se takmičili jedan sa drugim.

Nadal se oporavlja od povrede stopala, zbog koje je ranije završio sezonu. Na teren će se vratiti na egzibicionom turniru u Abu Dabiju.

– Rafa je dovoljno pametan da zna da treba da se oporavi, kako bi bio u najboljoj formi i kako bi pokušao da osvoji još jednu ili dvije grend slem titule. On već ima 35 godina, njegova karijera se bliži kraju. Ne želi da gubi vreme razmišljajući o drugima. Rekao je da će Novak biti najbolji i mislim da je to skinulo teret sa njega. Već je stigao do vrha. Nećemo suditi njemu i Rodžeru po tome da li će osvojiti još koji slem. Rafa Nadal je legenda i to će i ostati.

Nadal je će se takmičenjima vratiti na turniru iz serije 250 u Melburnu koji počinje 4. januara. Prijavljen je i za Australijan open.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button