ATPTENIS

“Volio bih da Nadal igra protiv Marija”

Rafael Nadal će se od 16. do 18. decembra takmičiti na egzibiciji u Abu Dabiju.

Biće to njegovo prvo pojavljivanje na terenu još od avgusta i Siti opena u Vašingtonu.

Ipak, pauza čini svoje i pojedini teniski analitičari su zabrinuti kako će Nadal odgovoriti na izazov sa fizičke strane.

Bivši broj dva svjetskog tenisa, Aleks Koreča, kaže da ne zna šta da očekuje od Nadala na novom početku.

– Ono što me u vezi njegovog oporavka najviše brine je njegovo kretanje. Pokretljivost na terenu, intenzitet, kako će sve to ići. Kada se dobro kreće i kada ima dobru priliku da udari bekhend, da savršeno stigne da odigra paralelu iz forhenda i dominira, Rafu je skoro nemoguće pobijediti. Problem je kako da dođe na vrijeme do loptice kako bi bio u idealnom stanju za udarac. Taj djelić sekunde koji mu je potreban je nešto što me najviše brine. Ostalo je pitanje vremena prije nego što uđe u ritam – smatra Koreča.

Nezgodno je i što je na startu sezone odmah grend slem izazov u Melburnu.

– Igraće na Australijan openu, ali kada se ne takmičite tako dugo, a tu si igrači koji dobijaju mnogo mečeva, teško je, jer vam se tijelo nije naviklo i imate i druge bolove. Rafa je dovoljno dobar za prvu nedelju slema, koja služi kao priprema. Njegov nivo fizičke spreme i tenisa zahtijeva da već prve nedjelje mora da nađe dobar ritam.

Koreča dodaje da bi volio da na Mubadala svjetskom teniskom šampionatu vidi meč Nadala sa Endijem Marijem.

– Bilo bi lijepo vidjeti ga da igra sa Endijem, jer je on pametan igrač koji zna kako da igra sa Rafom. Igranje sa Endijem može da mu da neophodan ritam za dva i po sata veoma teškog meča, to je ritam koji mu se dopada. Sa Timom bi to bilo pretjerano eksplozivno. Endi je drugačiji, igra brzo, defanzivan je, dobar u ofanzivi. Veoma dobar test da Rafa vidi gdje je trenutno – zaključio je Koreča.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button