BIHRUKOMET

OVAJ BORAC ODBIJA DA IZGUBI Banjalučani stigli -3, pa ispustili pobjedu u “Mejdanu”

Rukometaši Borca remizirali su u derbiju 15. kola u Tuzli (26:26) i postali prvi tim poslije sarajevske Bosne prije deset godina koji nije izgubio cijeli polusezonu!

Tim Mirka Mikića bio je u gotovo bezizlaznoj situaciji jer je u 53. minutu stajalo 25:22 za Slobodu. Ipak, “crveno-plavi” se nisu predali, čak ni u trenucima kad su imali dva igrača manje, pa su uspjeli da povedu sa 26:25. Domaći su izjednačili iz sedmerca i napada koji je trajao gotovo dvije minute, a gosti nisu uspjeli da postignu gol u preostalih petnaestak sekundi. Ipak, sa ovim bodom su potvrdili da su trenutno daleko najbolja ekipa u ligi, pa imao odbijaju da pričaju o tituli, sigurno će biti veliki favoriti u nastavku šampionata.

Krila su dominirala na obje strane. Alen Ovčina je postigao čak 12 golova za domaće, dok su Luka Perić i Vlado Draganić po sedam golova. Odličan je u finišu bio i mladi golman Berin Brkić, baš kao i svi rukometaši Borca koji su se bukvalno vratili iz mrtvih. Zato na pauzu odlaze sa osam bodova viška u odnosu na Vogošću!

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button