TENIS

“Đoković nije Bog – mladi da naprave smjenu”

Danski teniser Holger Rune otkrio je svoje iskustvo protiv svjetskog broja jedan Novaka Đokovića.

Talentovani Rune se sastao sa Đokovićem u prvom kolu US opena, izgubio je, ali je uspio da osvoji prvi set, što je bila senzacija.

Rune je evocirao uspomene.

– Očigledno sam bio veoma nervozan. Bio sam veoma uzbuđen, došao sam kroz kvalifikacije u glavni žreb, a uveče saznao da ću igrati sa Novakom za četiri dana. Imao sam dosta vremena da razmišljam o meču i pripremim se, ali to i dobro i loše. Previše je bilo vremena za razmišljanje, ali i da se psihički spremim – počeo je Rune za Esentially sports.

Rune kaže da je stekao veliko iskustvo.

– Sjajno je da pokušam da se takmičim sa najboljim, ne samo na treningu. Nije Bog, griješe i najbolji i donose neke čudne izbore na terenu. Takođe su i nervozni, ljudi su, pa je zanimljivo i inspirativno – rekao je.

Vjeruje da uskoro dolazi kraj Đokoviću, zajedno sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom, nakon dvije decenije dominacije u svjetskom tenisu.

– Plan je da pojačamo pritisak. Nadam se da će doći neki mladi momci da preuzmu. Vidjeli smo igrače poput Zvereva, Medvedeva iako su već neko vrijeme tu. Ali ipak, sjajno je ne vidjeti Rodžera, Rafu i Novaka sve vrijeme da pobjeđuju, iako su oni vjerovatno najbolji u našem sportu – rekao je.

On je poručio da bi bilo dobro za publiku da dođu nova imena.

– Bilo bi zabavno za publiku da dođe svježa krv i nova energija. Uvijek smo se ugledali na Novaka, Rafu i Rodžera i sada smo konačno tu. Radimo na tome da budemo što bolji – zaključio je Rune, trenutno 103. teniser planete.

(B92)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button