FUDBAL

“Nismo imali nijedan problem – rezultat je došao”

Fudbaleri Partizana prvi dio sezone završili su na prvom mestu Linglong Superlige.

Sa pet bodova više u odnosu na Crvenu zvezdu, uz prolaz iz grupne faze Lige konferencija, u Humskoj mogu da konstatuju da je jesen bila berićetna.

Zadovoljstvo ne kriju igrači ekipe Aleksandra Stanojevića.

– Igrali smo dobro od početka priprema, kroz kvalifikacije, početak sezone, pa do samog kraja. Svaka čast momcima na urađenom do sad, ali kao što sam spomenuo pre utakmice to je samo zarez, jer nas čeka izuzetno težak period posle pauze. Moramo sad dobro da se odmorimo, a potom da se pripremimo za ono što nas očekuje do kraja maja – naveo je Miloš Jojić.

Posljednji meč su crno-bijeli dobili golom Kvinsija Meniga protiv Kolubare, za koji je Saša Zdjelar opisao kao jako težak.

– Izvanredna sezona je iza svih nas i na tome čestitam čitavom stručnom štabu, saigračima, jer neće biti lako ponoviti ovo. Veliki izazov koji nam predstoji je osvajanje titule, biće teško, ali nam sve ono što smo do sada prikazali daje nadu i samopouzdanje da idemo napred. Ako uporedimo prethodne četiri godine sa ovom, možemo videti koji smo uspeh napravili. Imamo pet bodova više u odnosu na drugoplasiranu ekipu, prošli smo Evropu dalje i dobili smo jednog dobrog protivnika sa kojim možemo da se nosimo. Mislim da će naši navijači tek u budućnosti videti šta smo uradili u ovoj sezoni – dodao je Zdjelar.

Ispisali su i istoriju crno-bijeli, kao nikad drugi tim u klupskoj istoriji, sa 20 pobjeda i samo dva remija u Superligi.

– Mi, igrači, nismo se bavili statistikama i istorijom, nego smo išli trening po trening, utakmicu po utakmicu. Želim da se zahvalim momcima, nismo imali ni jedan problem, svi smo bili kao jedan, radili jedni za druge i rezultat je na kraju došao. Godina je bila teška kao i ova utakmica, koja je pokazatelj da ništa do sad nismo lako napravili. Na kraju kad se podvuče crta, i rezultat i uspeh su na našoj strani. Hvala navijačima što su uz nas cele godine, to nam puno znači i kad smo svi zajedno ne može nam niko ništa – rekao je Aleksandar Miljković.

Vezista Danilo Pantić čestitao je svima iz kluba na uspjesima.

– Radili smo jako cele polusezone i na kraju se to isplatilo. Završili smo kao jesenji prvaci i plasirali se u nokaut fazu evropskog takmičenja – naveo je Pantić.

(B92)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button