FORMULAMOTOSPORT

Ralf Šumaher: Mazepin treba da radi nešto drugo

Američki tim Has je u 2022. godini imao katastrofalnu sezonu. Nikita Mazepin i Mik Šumaher nisu bili uopšte ni blizu osvajanja poena, a posebno je ruski vozač veoma često bio predmet podsmijeha.

Kritike sada stižu čak i iz okruženja bliskog Mazepinovog timskog kolege Mika Šumahera. Stric Ralf Šumaher, takođe nekadašnji vozač Formule 1, je rekao da bi Nikita trebalo da promijeni karijeru.

– Mazepin je bez sumnje bio dobar vozač u Formuli 2. Ali ove godine se razvio u pogrešnom pravcu i trebalo bi da radi nešto drugo. Ne mora nužno da vozi u Formuli 1 – rekao je Ralf Šumaher za Skaj.

Nikita je inače odmah po objavljivanju da će voziti za Has bio u kontroverzi zato što je na društvenim mrežama objavio nepristojne snimke. Zbog njih se izvinjavao i ta tenzija je splasla, ali je vožnja za Has koji inače sponzoriše njegov otac Dmitri Mazepin.

– Miku treba neko ko će mu pomoći. Neko sa kim će moći da radi i sa kim će tim ići u ispravnom pravcu. Tako Mik ne bi bio sam – dodao je Ralf Šumaher.

Ralfove želje će se teško obistiniti jer Mazepinov otac Dimitri ima veliki uticaj u timu. Has se vjerovatno ni ne bi takmičio u Formuli 1 da nije prebogatog Rusa, a koliko je njegov značaj velik govori boja bolida. Has je od 2021. imao bolid u bojama ruske zastave dok je do tada bio crn sa zlatnim detaljima.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button