KOŠARKAREGION

Zvanično: Partizan doveo bivšeg centra Zvezde

Matijas Lesor (26), doskorašnji centar Makabija i reprezentativac Francuske, potpisao je ugovor sa Partizanom do kraja sezone 2021/22.

Novi centar crno-belih je visok 206 centimetara, a prije Makabija je igrao za Monako, Unikahu, Bajern, Crvenu zvezdu, Nanter i Šalon. Na NBA draftu 2017. godine, Lesor je izabran od strane Filadelfije kao 50. pik, navodi se na sajtu Partizana.

Lesor je prošle sezone sa ekipom Monaka osvojio Evrokup, prosječno je bilježio 12,5 poena i šest skokova po meču. Na Svjetskom prvenstvu u Kini 2019. godine, sa reprezentacijom Francuske osvojio je bronzanu medalju.

Partizan je dovođenjem snažnog centra riješio pitanje problematične pozicije u timu, a Balša Koprivica nije više jedini klasičan centar u ekipi.

I ljetos se pričalo o njegovom povratku u srpsku košarku, i tada je bio na meti Partizana, navodno i Crvene zvezde, ali je Lesor na kraju pojačao crno-bele.

Francuz je u Humsku stigao kao slobodan igrač i poslije tri i po godine opet će igrati u Beogradu. Sa Zvezdom je osvojio titulu prvaka Srbije i ostao bez ABA trofeja posle finalne serije protiv Budućnosti, i ostalo je upamćen njegov promašaj na samom kraju četvrte utakmice finala u Podgorici tada.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button