KOŠARKAREGION

Lesor: Stigao sam zbog Željka, znam da će galamiti ako uradim nešto glupo

Francuski centar Matijas Lesor istakao je da je dolazak u Partizan dobra odluka za njegovu karijeru, kao i da se za crno-bijele odlučio isključivo zbog Željka Obradovića.

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde potpisao je ugovor sa klubom iz Humske do kraja sezone, a posljednji angažman imao je u Makabiju iz Tel Aviva. Dres „Ponosa Izraela“ nosio je dva mjeseca.
– Željko je jedan od najvećih razloga što sam potpisao za Partizan. Želio me je u timu. Znam da će to biti dobro za moju karijeru. Obradović je razvio veliki broj igrača, ima ogromno iskustvo, tako da će mi to značiti,“ rekao je Lesor za Bebasket i nastavio:

– Željko je bio zadovoljan onim što sam radio u Makabiju. Ne plašim se da igram kod njega u timu, sve će zavisiti od mene. Ako uradim nešto glupo galamiće na mene i to je dio svega. Zato je i osvojio Evroligu devet puta. Očigledno njegova tehnika daje rezultate. Rekao bih da liči Zvezdana Mitrovića i vjerujem da ću moći sa njim da imam otvoren razgovor. Na terenu ga vidimo zatvorenog, imamo utisak da je vrlo tvrd sa svojim igračima, ali mislim da je jako dobar na ljudskom nivou, vrlo otvoren, sa kojim može lako da se razgovara. On i Zvezdan su dvije potpuno različite osobe, ali vjerujem da postoji ta sličnost među njima, u tome što je vrlo zahtijevan prema igračima i strog na terenu, ali neko s kim se lako može komunicirati van terena – reko je francuski centar.

Dvadesetšestogodišnjak je napomenuo da ga je Partizan želio još ljetos.

– Srećan sam. Igraću ponovo košarku, nedostaje mi to. Partizan me je želio ljetos, imao sam dugo ponudu, ali sam čekao ponude iz Evrolige. Na kraju sam završio u Partizanu što je logičan potez i najbolji za moju karijeru – istakao je.

Image ID: 1007454767 via Guliver

Lesor je sa tribina gledao Partizanov meč sa Metropolitanom u Parizu.

– Nisam lično razgovarao sa Obradovićem, ali jesam sa pojedinim članovima stručnog štaba. Razgovarao sam sa mojim agentom i znao sam kakvo Željko ima mišljenje o meni. Vidio sam njegov tim i ulogu koju bih u njemu mogao da imam. Mislim da mogu mnogo da im dam. Partizan ima izuzetno dobar tim. Vidio sam protiv Metropolitana kako su igrali, kako su se branili. Tri puta su u utakmici promijenili obranu i to sam vidio. Na terenu pokazuju zašto su među favoritima za trofej – rekao je.

Francuz naglašava da su crno-beli već bili jaki u reketu.

– Nemaju igrača mog stila i mislim da mogu da im doprinesem. Cilj kluba je da se vrati u Evroligu, a to je i moj cilj. Ne znam da li je neki igra dve godine uzastopno osvojio Evrokup sa dva različita tima. To bi bilo nešto veliko za Partizan i za mene, ali do toga je dug put. Idemo korak po korak, prvo da vidimo kako će da ide moje privikavanje na nov tim,“ istakao je Lesor.
Partizan u srijedu u 17:30 časova gostuje Lokomotivi u Krasnodaru u osmom kolu Evrokupa.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button