BORILAČKI SPORTOVIMMA

„Poludjeću ako Mekgregor dobije priliku prije mene“

Čarls Oliveira vlada lakom kategorijom elitne MMA promocije UFC – Brazilac je nedavno odbranio pojas u diviziji do 70 kilograma i sada se postavlja pitanje ko će biti novi izazivač. Mnogi bi priliku dali Džastinu Gejdžiju, koji je nedavno pobijedio Majkla Čendlera.

Međutim, pojavile su se i informacije prema kojima bi rukovodstvo UFC šansu da se bori za naslov prvaka dalo Konoru Mekgregoru, uprkos činjenici da Irac to aspolutno nije zaslužio kvalitetom nastupa.

Gejdži je poznat po svom veoma atraktivnom i ponekad potpuno neopreznom stilu borbe, koji je ipak prethodnih godina učinio malo konzervativnijim i manje uzbudljivim.

– Kako bih reagovao ako bi Konor prije mene dobio priliku? Poludio bih, sve bih spalio. Konor je potpuno irelevantan trenutno. On u lakoj kategoriji od 2016. nije ostvario nijednu pobjedu. Ja sam prvi izazivač u zvaničnom poretku. Čitav život sam radio na tome. UFC ne bi smio da dopusti da se Konor bori za pojas. Ima nas toliko koji smo zaradili šansu prije njega – Benil Darijuš, Islam Mahačev… Uskoro mi nećete ni postavljati ta pitanja – izjavio je 33-godišnji Džastin Gejdži.

Gejdži u profesionalnoj karijeri ima skor od 23 pobede i 3 poraza, a otkad je došao u UFC ima 6-3. Mekgregor (22-6 MMA, 10-4 UFC) posljednju pobjedu u lakoj kategoriji ostvario je prije više od pet godina.

Aktuelni prvak je Čarls Oliveira, koji je na priredbi UFC 269 odbranio pojas pošto je gušenjem na predaju naterao Dastina Poarijera, koji je prije tog meča na kladionicama bio favorit.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button