EVROPSKE LIGEFUDBALTRANSFERI

Kako je Juventus na devet igrača bacio 500 miliona niz vodu

Fudbalski klub Juventus nalazi se u problemu. Kako na terenu, tako i van njega u pogledu finansija.

Finansije doskorašnjeg hegemona u italijanskom fudbalu trenutno istražuje kancelarija torinskog javnog tužioca.

Tim je protraćio 500 miliona evra, a sve počinje sa Gonzalom Iguainom.

Argentinac je doveden nakon sjajne sezone u Napoliju za 91 milion evra i data mu je plata od 7,5 miliona po sezoni. Dakle ukupno 122 miliona evra kada se uračunaju svi troškovi i oduzme 18 miliona koliko je zarađeno od pozajmica u Milanu i Čelsiju.

Potom se na listi nalazi Daglas Košta čiji je boravak u Torinu koštao klub 87 milion evra kada se saberu obeštećenje i plata, dok je drugi Brazilac Artur koštao dva miliona manje do sada.

Nisu se isplatile ni investicije u Fernanda Bernandeskija i Dejana Kuluševskog koji su plaćeni 40, odnosno 35 miliona evra. Trošak naraste i na čitavih 73 tj. 49 miliona evra kada se dodaju plate i ostali troškovi.

Zamit slijedi Eron Remzi sa 44 miliona, Marko Pjaca sa 32 i Adrijen Rabio sa 29. Zanimljivo je da je veliki novac uložen i u Kristijana Romera koji je plaćen 28 miliona evra, a potom prodat Atalanti za 15. Tim iz Bergama ga je ovog ljeta prodao za više od 50 miliona Totenhemu.

Ovih devet igrača je klub koštalo preko 500 miliona evra, a pitanje je koliko su doprinijeli klubu. Sve to, ne računajući Kristijana Ronalda čiji je transfer na kraju koštao 277 miliona evra, ali koji je tokom tri sezone postigao 101 gol, pa ga ne možemo svrstati u kategoriju promašaja.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button