ATPGRAND SLAMTENIS

“Novak bi bio ispred Rodžera i Rafe kada bi sad prestali da igraju”

Aleksander Zverev ima razloga da po mnogo čemu dobrom pamti 2021.

Osvojio je olimpijsko zlato, šest titula, godinu je završio na trećem mjestu, nedostajao je samo grend slem trofej.

U razgovoru za podkast “Žuta loptica” na Eurosportu, Zverev je još jednom podvukao i ko je najbolji igrač svijeta.

– Federer i Nadal su oduvijek bili ljubimci publike, kao i medija, što nije slučaj sa Novakom. Tako je to. Ipak, ne možete da ignorišete rekorde. Osvojio je isto slemova kao Federer i Nadal, ima više mastersa, nedjelja na prvom mjestu. Ispred je u gotovo svemu. Ne možete da ignorišete brojke i rekorde. Igraju u istoj eri, tako da ja mogu jasno da kažem, čisto sa sportske tačke gledišta i po uspjesima, Novak je prosto ispred njih – kaže Zverev.

On je rekao da je to što je uradila “velika trojka” svjetskog tenisa, izuzetna stvar.

– Činjenica da su sva trojica osvojili po 20 slemova je nevjerovatna i to nikad neće biti ponovljeno. Igrali su jedan protiv drugog u proteklih 15 godina. Nisu osvojili još mnoge titule zato što su ona druga dvojica to činila. Brojevi ne lažu. Kao teniseru, broj nedjelja na vrhu je važan. Novak je ispred njih i kada bi sva trojica sada prestali da igraju, vidio bih Novaka i dalje kao prvog – dodao je Saša.

Na pitanje, da li je u 2021. Novak malo usporio ili su on i Medvedev ubrazali, rekao je da može da govori samo u svoje ime.

– Mislim da sam ekstremno napredovao u proteklih nekoliko godina. Ne vidim to samo kada igram sa Novakom, već i protiv drugih. Baš sam o tome pričao sa Novakom. Novak i dalje osjeća da je na vrhuncu karijere. Rekao mi je takođe da sada servira bolje nego ikad prije. Smatra da mu je igra dobra kao i ranije, nema problema sa osnovne linije, ali mislim da i mi napredujemo – dodao je Aleksander.

Upitan je i kako vidi narednu sezonu.

– Sljedeća godina mogla bi da bude nalik na posljednjih šest mjeseci ove. Prije se stalno pričalo o Nadalu, Federeru i Đokoviću, sada velike titule u igri bile su olimpijski turnir, US Open, Torino, Vimbldon. I osvojili smo ih sve Medvedev, Đoković i ja. Ne očekujem da bude drugačije i naredne godine.

Ima priliku da napreduje na listi već u januaru, postane možda i broj jedan.

– Znam da sam još daleko od toga, za tako nešto morao bih da osvajam velike turnire, grend slemove. Situacija sa Novakom i Australijom je još pod velikim znakom pitanja. Naravno da se nadam da će mu dozvoliti da igra. To je jasno. Imate hiljade matematičkih kalkulacija ako ne bude igrao u Australiji, a ja osvojim turnir. Tada ću biti broj jedan. Sada nije vrijeme da mislim o tome, već da se pripremim što je bolje moguće da se borim za to – zaključio je Zverev.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button