GRAND SLAMTENIS

“Novak želi da igra, ali ga neću tjerati da otkrije svoj status”

Novak Đoković još nije objavio da li će igrati na Australijan openu, ali ima želju da igra tamo.

Kreg Tajli, prvi čovek Tenis Australija i prvog grend slema sezone, još jednom je govorio na temu vaksinisanih i nevakcinisanih igrača i pravila koja će važiti za učesnike.

– Svako ko dođe je vakcinisan i biće mali procenat onih koji imaju medicinsko izuzeće. Ako ste bilo koji igrač, navijač ili radnik u centru, ili ste vakcinisani ili imate medicinski izuzetak koji je odobren od strane Australijskog registra za imunizaciju. To nam obezbjeđuje sigurnost i dodatnu dozu sigurnosti i komfora – kaže Tajli.

On je rekao da je tokom proteklog vikenda razgovarao sa Novakom Đokovićem, ali zbog privatnosti protokola, ne zna da li je branilac titule u Melburnu zatražio medicinsko izuzeće.

Praktično niko ne zna šta će Novak uraditi dok to sam ne bude objavio.

– Ako se Novak pojavi na Australijan openu, ili će biti vakcinisan ili će imati medicinsko izuzeće. To je njegov izbor u vezi sa zdravstvenim stanjem, njegov je izbor da to drži u privstnosti kao i svi mi koji imamo ili nemamo neko stanje. Nećemo ga prisiljavati niti tražiti da nam to otkrije – podvukao je Tajli.

Takođe, on je izrazio nadu da će Rafael Nadal igrati bez obzira što je nedavno bio pozitivan na testu na koronavirus.

– Uvjeren sam da će Rafa biti ovdje. Igrači koji su testirani kao pozitivni sada imaće period vremena dok ne budu infektivni i sa njima će sve biti u redu – zaključio je Tajli.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: Mushroom Golden Teacher
Back to top button