FUDBAL

Prvi Maradonin automobil na aukciji: Nije ni Ferari, ni Mercedes, ali vrijedi mnogo

Kupio ga je na Božić 1982. godine, kada je postalo zvanično da će iz Boke juniors preći u Barselonu. Ferari ili Mercedes? Ne: bio je to je Fiat 128.

Na tržištu se pojavio 1969. godine, a kao i mnogi drugi Fiatovi modeli, imao odličnu prodaju u Južnoj Americi, posebno u Argentini, gdje je imao toliku vrijednost da je poželio i Maradona, koji je tada imao 22 godine.

Tokom karijere i života, Dijego je imao mnogo automobila, daleko boljih od 128-ice, ali mala torinska limuzina ostala je mit, baš kao i njen vlasnik.

Cijena – prava sitnica

Dijegov Fiat, kome se u određenom trenutku izgubio trag, pronađen je 2003. godine – u kokošinjcu, u argentinskom gradu Salto, a nakon detaljne provjere kupio ga je Martin Varone, kolekcionar automobila i sadašnji vlasnik.

Automobil se sad nudi na aukciji, ali kao kao umjetnička reprezentacija, a tretira se i kao kriptovaluta, što znači može vremenom može da mu poraste vrijednost. Autentičnost automobila je garantovana digitalnim vaučerom. Kako navode argentinski mediji, prodaju je odobrio Maradonin advokat Matijas Morla, ali automobil neće moći da koristi ni ime ni lik nekadašnjeg asa.

Zbog toga je model zvanično u prodaji kao “El Primer Auto D10S”. Aukcija traje do 15. februara 2022. godine, a polazna vrijednost je 355.000 evra.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: Blue Crystal Meth
Back to top button