EVROPAKOŠARKA

ZVEZDA SAMA SEBE POBJEDILA: Kalinić promašio pobjedu, Micić nije

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Efesa u Istanbulu rezultatom 84:83, u okviru 17. kola Evrolige. Junak prvaka Evrope bio je Vasilije Micić, koji je na 0,9 sekundi do kraja pogodio oba slobodna bacanja.

Za razliku od njega, Kalinić je prije toga na 10.4 sekunde prije kraja promašio oba penala.

Ekipa Efesa je bolje počela, bila bolja u prvoj četvrtini, međutim u drugoj je Zvezda odigrala sjajno, pa je na poluvrijeme otišla sa plus 3, bilo je 46:43 za crveno-bijele.

Nakon izjednačenih nekoliko uvodnih minuta drugog poluvremena, uslijedile su dobre sekvence crveno-belih, Kalinića, Kuzmića i Lazića.

Stekli su gosti maksimalnih +9, ali onda stali, naročito u napadu, što je Efes iskoristio i pred posljednjih 10 minuta opet prišao na tri poena zaostatka.

Zvezda je odbijala napade Efesa, koji je pokušavao da stigne do preokreta, ali je Nikola Kalinić, uz veliku pomoć mladog Lazarevića, zahvaljujući trojkama, čuvao prednost svoje ekipe.

Efes je imao odgovor, preko Micića, koji je u nastakvu odigrao na visokom nivou i približio svoj tim na samo -1, koji je na kraju na opisan način slavio.

Plajs sa 23 i Micić sa 21 poenom vodili su Efes do trijumfa. Na drugoj strani istakao se Kalinić sa 20 poena, a dvocifreni su još bili Lazić sa 13, odnosno Volters sa 12 poena.

U narednom kolu, 30. decembra Zvezda dočekuje Zenit.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button