BIHKOŠARKA

Da li su Tuzlaci mutili? Od korone ozdravili za pet dana i podigli pehar!

Direktor Košarkaškog kluba Mladost iz Mrkonjić Grada Miladin Rmuš očekuje da će ovaj tim dobiti utakmicu za zelenim stolom protiv Slobode koja nije odigrana. Tuzlaci su naime, minulog vikenda trebali da gostuju u Mrkonjiću, ali su se obratili KS BiH sa zahtjevom da duel bude odgođen jer u ekipi imaju veliki broj igrača zaraženih virusom korona.

To im je i odobreno, ali su poslije samo pet dana u punom sastavu izašli na parket i u finalu Kupa Regionalnog košarkaškog saveza Tuzla savladali Student. Rmuš, ali i svi koji koriste zdravu logiku imaju pravo da sumnjaju da su Tuzlaci ipak nešto “mutili”.

– Zvanično smo uputili zahtjev da utakmica bude registrovana rezultatom 20:0 za nas. Čitav proces oko odgađanja je urađen mimo pravila. Niko nas nije nazvao, niko nije pitao za odgađanje, a ni sada da kaže da su Tuzlaci zdravi i da igra. Sve smo saznali putem interneta. Nama je u 21 čas komesar poslao mejl da se meč odgađa zbog virusa korona, a sat prije je to objavljeno na jednom portalu. Dakle, novinari znaju prije nego komesar obavijesti klub – tvrdi je Rmuš.

On je potom dodao da mu nije jasno kako niko iz Tuzle nije našao za shodno da ih kontaktira.

– Mi smo prošle godine imali koronu, bili bez trenažnog procesa i nije nikakav problem da se klubovi dogovore. Ali na fin način. Ovo nije fin način. Klub će upotrijebiti sva sredstva da se zaštiti, utakmicu nećemo igrati i očekujemo pobjedu 20:0. To je za nas degradacija kluba. Zvali su nas mnogi košarkaški prijatelji i rekli da to što nam je urađeno nije normalno. Ako u Savezu misle da je to normalno, neka onda rade šta hoće – zaključio je Rmuš.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button