FORMULAMOTOSPORT

Eklston: Mislim da se Hamilton neće vraćati u F1

Nekadašnji prvi čovjek Formule 1 Berni Eklston smatra da Luis Hamilton više neće biti dio ‘najbržeg karavana na svijetu’.

Malo je nedostajalo Britancu da osvoji rekordnu osmu titulu šampiona, ali ga je u tome spriječio Maks Ferstapen preticanjem u posljednjem krugu posljednje trke u sezoni. Vozač Red Bula, je uz mnogo kontroverzi, došao do svoje prve titule.

Poslije svega, šef Mercedesa Toto Volf je izjavio da se nada se da razočaranje zbog gubitka titule na ovaj način neće gurnuti Hamiltona prema izlaznim vratima.

Sada se oglasio i nekada prvi čovjek Formule 1.

– Nisam razgovarao sa Luisom, ali jesam sa njegovim ocem prije nekoliko dana. Odmah sam osjetio da ne želi da priča o budućnosti svog sina. Razgovarali smo samo o poslu – rekao je Eklston.

– Ne znam šta se dešava sa Luisom, ali mislim da se neće vratiti. Doživio je preveliko razočaranje. I to je razumljivo. Možda je sada vrijeme da ostvari svoj drugi san, sa sedam svjetskih titula, koliko ima i Majkl Šumaher.

Na konstataciju da bi ‘srebrne strijele’ na taj način bile mnogo oslobljanje, Eklston je rekao:

– Luis može samo da izgubi u 2022. Ko zna kakva će situacija biti sa novim bolidima. A timski kolega će mu biti ambiciozni Džoržd Rasel. Ne treba da zaboravimo ni Ferstapena. U njemu je Hamilton konačno našao ravnopravnog rivala, poslije mnogo godina.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 방콕 밤문화
  2. Povratni ping: Bordeaux Wealth Advisors
Back to top button