KOŠARKANBA

Lejkersi posljednji put igrali u „Stejpls centru“

Los Anđeles Lejkersi su se oprostili od “Stejpls centra”. Tačnije nisu se oprostili od te hale, već samo od legendarnog imena dvorane koja je od prvog dana postojanja nosila ime robne kuće “Stejpls”.

Poslije 22 godine došlo je vrijeme na promjene u Los Anđelesu. „Stejpls centar“ će promijeniti ime i Lejkersi su baš u četvrtak odigrali posljednju utakmicu u dvorani pod ovim imenom. Izgubili su od San Antonio Sparsa čime su dokazali da ne igraju dovoljno dobro ove godine.

Iako bi djelovalo da sada dvorana prodaje svoj ugled time što će ime promijeniti u „Kripto kom arena“, zapravo je i „Stejpls“ takođe sponzorsko ime. Ipak vremenom se stopilo sa uspjesima Lejkersa i naziv „Stejpls centar“ je postao sinonom za uspjehe tima kog su predvodili Fil Džekson sa klupe, a Kobi Brajant i Šakil O’Nil na terenu.

Baš su zbog toga Lejkersi pred meč sa Sparsima iznijeli šest trofeja šampiona NBA lige koje su osvajali u dvorani koja je nosila stari naziv. Svemu su prisustvovali Robert Ori, Ron Artest, Luk Volton, Bajron Skot i Geri Pejton.

Tri puta je dvorana pod imenom “Stejpls centar” bila domaćin Ol star utakmice, Kobi Brajant je u ovoj gali ubacio 81 poen 2006. godine, a 2016. je odigrao svoj posljednji meč u karijeri.

Arena je već brendirana imenom novog sponzora i sada počinje nova era u Los Anđelesu. “Kripto kom arena” će ugostiti Lejkerse i Bruklin Netse u božićnoj utakmici kroz nekoliko dana. “Crypto.com” je firma koja se bavi aplikacijama za razmjenu kriptovaluta, a platila je promenu imena legendarne dvorane 700 miliona dolara. Narednih 20 godina će se hala zvati po ovoj firmi koja je inače iz Singapura.

U ovoj hali inače osim Lejkersa i Klipersa igraju i Los Anđeles Sparksi, tim iz WNBA, kao i NHL tim Los Anđeles Kingsi.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button