BIHFUDBAL

Na “Mlakvama” jasni: Premijer liga je cilj, Kesić i Argentinci ne idu nigdje

Dobre igre i treće mjesto na kraju jesenje polusezone u prvoligašu Republike Srpske Slobodi iz Novog Grada ocijenjeno je kao uspjeh i dobra polazna osnova da se u drugom dijelu prvenstva napadne sam vrh tabele i pokuša ostvariti istorijski uspjeh, plasman u Premijer ligu.

Prvi čovjek Slobode Mladen Bosančić potvrdio je za “Glas Srpske” visoke ambicije kluba i naglasio kako su svi veliki optimisti kada je u pitanju realizacija tog cilja.

– Mnogi su, nakon problema u klubu pred kraj prošle sezone, Slobodi prognozirali selidbu u niži rang, ali je sada i više nego očigledno da su se prevarili. Formirali smo ljetos veoma mlad tim koji je u potpunosti ispunio očekivanja. Odigrali smo zaista dobro, po našem mišljenju smo igrali najljepši fudbal u ligi, tako da je naš plasman realan. Možda smo mogli imati i neki bod više, ali i ovako je sve to veoma dobro. Nedostajalo je malo sportske sreće za nešto veći uspjeh, a realno smo jedini kiks doživjeli na svom terenu kada smo sa 1:2 poraženi od vodeće Krupe. Svakako, i na proljeće nam ostaje isti cilj, borba za vrh i plasman u Premijer ligu – istakao je Bosančić.

Na putu prema ostvarenju tog cilja Sloboda planira i da pojača ekipu, a trenutni prioritet je da se zadrži kostur tima koji je nosio igru Novljana tokom protekle jeseni. Prije svega prvog strijelca ekipe Edina Kesića, kao i internacionalace iz Argentine Alvareza, Đenara i Osvalda.

– Naše dobre igre privukle su mnogobrojne skaute, a svakako da najveći interes vlada za Kesića i Argentince. Konkretnih ponuda za njih ima, čak i od premijerligaških klubova, ali smo odlučni da ih zadržimo bar do ljeta. Uz to, svi naši igrači imaju važeće ugovore i samo uz saglasnost sa klubom mogu da napuste Slobodu. Jedini koji je dobio dozvolu da napusti Novi Grad je jedan od naših najiskusnijih i najboljih igrača štoper Mladen Zgonjanin koji je otišao u Njemačku. Svakako, to ne znači da neće biti određenih igračkih korekcija – dodao je Bosančić.

Šef stručnog štaba Slobode Duško Vranešević rekao je kako će se Sloboda sigurno pojačati tokom ove zime.

– U kontaktima smo sa nekoliko nama interesantnih igračima, a činjenica je i da nam se dosta fudbalera sami nude. Neke od njih smo pratili tokom jeseni, prve razgovore sa njima smo već obavili, ali još uvijek ništa nije zvanično. Ono što želimo, to je da želimo kvalitetna pojačanja u svakoj od timskih linija kako bi na proljeće imali širu klupu i kvalitetniji roster – naglasio je Vranešević.

Strateg Slobode potvrdio je ambicije o plasmanu u viši rang, ali je naglasio i kako će u toj borbi imati žestoku konkurenciju.

– Doboljno je samo pogledati samo vrh prvoligaške tabele. Krupa je na čelu, tu je i veoma jaka Sloga iz Doboja, pa čak i sutjeska koja, iako nije najavljivala borbu za vrh, ima jako kvalitetan i iskusan tim koji može svakoga da pobjedi. Uz njih, posebnu pažnju treba obratiti na Zvijezdu 09 i Željezničar ST koji svima mogu da naprave problem, posebno na svom terenu. Mlade su ekipe, dobro selektirane i puni želje za dokazivanjem. U svakom slučaju, biće veoma uzbudljivo fudbalsko proljeće na terenima Srpske – zaključio je Vranešević.

Prijedorčani sklapaju tim za proljeće

Dujaković na

meti Rudara

slika: sinisa dujakovic

PRIJEDOR – Doskorašnji prvotimac banjalučkog Borca Siniša Dujaković našao se na meti Rudar Prijedora i vrlo lako bi mogao da pojača ovaj tim u proljećnom dijelu Premijer lige.

Prijedorčani su prvi dio sezone završili na diobi devete pozicije i svjesni su da ih na proljeće očekuje grčevita borba za opstanak. Zbog toga u klubu već sada razmišljaju o timu koji će u drugom dijelu biti u stanju da na vrijeme obezbijedi premijerligaški status. Uz Sinišu, u Prijedoru su zainteresovani i za njegovog mlađeg brata, Nikolu, koji je još uvijek pod važećim ugovorom sa Banjalučanima. Uz njih dvojicu, u Rudaru se nadaju i još nekim fudbalerima sa iskustvom igranja u Premijer ligi sa kojima bi mladi trener Marko Tešić imamo mnogo kvalitetniji i jači tim.

Uporedo sa jačanjem takmičarske ekipe, na Gradskom stadionu u Prijedoru žele da pojačaju i sportski sektor pa se trenutno nalaze u potrazi za sportskim direktorom kako bi podigli kvalitet rada u tom segmentu.

Kada su u pitanju odlasci, mnogo klubovi se raspituju za Amou i Santosa, ali je stav kluba da niko neće dobiti raskid ugovora. Početak priprema za nastavak prvenstva zakazan je za 10. januar do kada će mnoge stvari biti daleko jasnije.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button