ODBOJKA

“PRINCEZA” RADOVIĆ: Pobjede postale normalnost, mnogi žele da posrnemo

Ženski Odbojkaški klub Bimal Jedinstvo godinama je dominantan na domaćoj sceni, a djevojke koje nose dres ovog kluba ljubomorno čuvaju sve trofeje na koje su praktično pretplaćene.

Iako su u tekuću sezonu krenule sa značajno podmlađenim timom “princeze” su polusezonu završile bez poraza, sa samo tri izgubljena seta, a već su u riznicu pehara upotpunile onim iz Kupa Republike Srpske. Veliki doprinos uspjesima dala je Ivana Radović, djevojka koja je ponikla u fočanskom Magliću, a ove godine proglašena zvanično najboljom odbojkašicom Srpske.

– Ne mogu “iz glave” da se sjetim svih poraza, ali sigurna sam da brojka nije veća od pet u pet i po godina koliko sam član prvog tima. Pobjede su za nas nekako postale normalna stvar. Čini mi se da smo malo i dosadile ostalim i da svi priželjkuju da konačno posrnemo, ali mi ne odustajemo. Zato nam je svake godine sve draža titula, posebno jer iz sezone u sezonu imamo sve mlađi tim – rekla je Radovićeva.

Gledajući tabelu čini se da će Gacko biti glavni konkurent Brčankama za novu titulu, ali su i one u prvom dijelu sezone dva puta pale.

– Dobili smo ih u polufinalu Kupa, te u ligaškom dijelu, oba puta po 3:0, što nam je dalo dodatno samopouzdanje. Nismo baš ni mi očekivale da ćemo se prošetati ligom ove sezone, ali su djevojke koje debituju u najboljem timu pokazale da su dostojne zamjene onima koje su otišle prošlog ljeta. Vjerujem da ćemo nastaviti u ovom ritmu i nema razloga da se opet ne radujemo – naglasila je Fočanka.

Zimsku pauzu jedva je dočekala jer praktično nije imala ljetne pošto je prvo nastupala za selekciju BiH u Srebrnoj ligi, a zatim i na Evropskom prvenstvu koje je održano u Beogradu. Ipak, srećna je zbog toga, jer je mnogo naučila.

– Stekla sam veliko iskustvo i mnogo napredovala igrački, a sazrela sam i u psihičkom smislu. Osvojile smo Srebrnu ligu i plasirale se u Zlatnu, a potom smo imale dosta solidan nastup na Evropskom prvenstvu. Igrati protiv Tijane Bošković i Maje Ognjenović za mladu odbojkašicu poput mene je ogromna stvar. Takođe, dosta mi je značilo što sam dijelila svlačionicu sa Edinom Begić i Dajanom Bošković, djevojkama koje imaju zapaženu inostranu karijeru – zaključila je Radovićeva.

Sjajni primač servisa ugovorom za “princeze” vezana je do kraja sezone. Ponuda, priznaje, ima.

– Postoje interesovanja klubova i menadžera. Voljela bih da se okušam u inostranstvu, ali isto tako ne bih imala ništa protiv ni ako se desi da ostanem u Jedinstvu – rekla je Radovićeva.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 티비위키
Back to top button