EVROPSKE LIGEFUDBAL

Vijera: Pet zamjena pomaže najboljim klubovima

Patrik Vijera, menadžer Kristal Palasa, iznio je svoje mišljenje o dozvoli klubovima da u Premijer ligi imaju pet umjesto tri zamjene u toku utakmice.

– Dopuštanjem pet zamjena igrača, pomoći će klubovima da bolje raspodijele minutažu među igračima u prenatrpanom rasporedu i u uslovima velikog porasta broja zaraženih koronavirusom. To će naravno najviše biti prednost za najbolje klubove – smatra Vijera.

Treneri Junajteda i Sitija Ralf Rangnik i Pep Gvardiola, bili su žestoki zagovornici povećanja broja dopuštenih izmjena.

– Mislim da pet zamena može biti pravi odgovor za nas menadžere, s obzirom na trenutak u kome se nalazimo. U svakom slučaju neće biti jednako za najboljih pet klubova i nas ostale“ izjavio je Vijera uoči gostovanja Kristal Palasa Totenhemu.

Francuski stručnjak je izjavio da nije previše zabrinut zbog velikog broja utakmica tokom praznika, ali je dodao da će to biti teško za igrače koji su se tek oporavili od Covida-19 i nisu imali dovoljno vremena za treninge.

„Nadamo se da ćemo imati dovoljno igrača na raspolaganju, ali kada vidite broj pozitivnih oko sebe, onda ne možete da ne budete zabrinuti“, rekao je Vijera.

Kristal Palas je na 11. mestu Premijer lige sa 20 bodova iz 17 mečeva.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: turners
Back to top button