EVROPSKE LIGEFUDBAL

Menadžeri Premijer lige bljuju vatru: Nehumano, rizično i glupo

Odluka čelnika Premijer lige da i pored pritužbi mnogih klubova nastavi sa takmičenjem, razljutila je pojedine menadžere.

I pored silnih problema sa pozitivnim na virus korona, koji je mnoge ekipe drastično oslabio, čelnici Premijer lige nisu imali razumijevanja i nisu prekinuli takmičenje. Menadžer Noriča Din Smit je pred meč sa Arsenalom od 16 časova izrazio veliku zabrinutost.

– Praznični raspored je i inače težak, ali gotovo da je sada nemoguće da tražite od igrača da u ovoj situaciji igraju dva puta u 48 sati. Ne znam kako ćemo to da uradimo. Moramo da igrače na procesu rehabilitacije ubrzamo i rizikujemo dalje probleme zbog toga, sve ekipe su pred velikim zahtevima. Ludilo je igrati dva meča u 48 sati i mora da se dovede u pitanje integritet takmičenja kada vam igraju oslabljeni timovi – kaže Smit.

Posebno je zabrinut za zdravlje igrača.

– Rizikujemo zdravlje igrača. Protiv Aston Vile smo imali na terenu igrača svih 90 minuta i to sa temperaturom od 38,4, što nije normalno – kaže Smit.

Tomas Tuhel je podržao prijedlog Ralfa Rangnika iz Mančester junajteda da se dozvoli pet zamjena po utakmici.

– Tih pet zamena je i smišljeno ranije da se zaštite igrači tokom teškog perioda kada se javila pandemija kovida. Situacija je vrlo ozbiljna, zahtijevna i izazovna. Ako žele da nastavimo, zbog zdravlja igrača, trebalo bi da dozvole ponovo pet zamena – jasan je Tuhel.

Antonio Konte iz Totenhema je prenio da je posljednji sastanak sa čelnicima lige bio potpuni promašaj.

– Bilo je to kao da pričamo sa zidovima – poručio je menadžer Totenhema.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: health tests
  2. Povratni ping: order mushrooms us
  3. Povratni ping: 티비위키
Back to top button