EVROPSKE LIGEFUDBALTRANSFERI

“Arsenal nije za Vlahovića, postao je mašina”

Reprezentativac Srbije Dušan Vlahović dalje je jedna od glavnih tema u Italiji, uoči prelaznog roka.

Poznati italijanski novinar Đanluka di Marcio dao je svoj sud oko toga gdje bi srpski napadač mogao da zaigra.

On je otkrio da je Vlahovićeva najvjerovatnija destinacija Premijer liga, ali pitanje je koji klub će to biti.

Di Marcio je iz trke donekle isključio Arsenal, koji je pokazao da je zainteresovan.

– Sve zavisi od projekta, koliko će novca biti u svemu. Na primjer Arsenal, njegovi agenti nisu željeli da razgovaraju sa njima. Oni misle da Arsenal nije dovoljno dobar za njegovu karijeru. Misle da su Totenhem ili Mančester siti i Mančester junajted nešto što mu više leži – kaže Di Marcio.

Objasnio je zbog čega vjeruje da je Totenhem u prednosti.

– Totenhem sa Antoniom Konteom na mjestu trenera, to je pravi izbor za njega. Mogao bi da bude zamjena za Harija Kejna ili da igra sa njim godinu dana. Uz njega bi mogao da napreduje. Mislm da može mnogo da nauči od igrača poput Kejna. Godina poslije Kejna ili jedna sa njim, to bi bila prava stvar za njega. Mislim da mu je potreban još jedan korak sa Konteom na mjestu trenera. Ne znam da li će oni trošiti, ali taj klub bi bio dovoljno dobro rješenje za njega u ovom dijelu karijere – smatra poznati novinar.

Objasnio je i zašto bi odlazak u Siti sada bio problematičan.

– Mislim da Mančester siti, sa igrom koju forsira Gvardiola, sa svim tim kretnjama napadača, ne bi bio taktički dobro rješenje za Vlahovića. Znam da želi da ostane do juna i pomogne Fjorentini da se plasira u Evropu. Želi da napusti klub sa osmijehom kako ljudi ne bi rekli ‘ nisi želio da produžiš ugovor’. Možda bi mu svaki klub sada odgovarao jer je mašina, nevjerovatan je. Napredovao je nevjerovatno u proteklih 12 mjeseci. Viješt je. Juventus ga želi, ali je problem jer traže mnogo novca. Teško da će sljedećeg ljeta ostati u Seriji A – poručio je stručnjak za transfere.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button