KOŠARKAREGION

Danilović: Partizan nam izlazi u susret, verujem da bi i Zvezda

Predsjednik KSS Predrag Danilović osvrnuo se na godinu za nama u kojoj “orlovi” nisu uspjeli da se kvalifikuje na Olimpijske igre.
Posljedično tome, klupu je napustio Igor Kokoškov, a na nju sjo Svetislav Pešić.
– Glupo je pričati o njemu i onome što je napravio kao trener. Uprkos godinama, vrlo je živahan, trezven. Nije mu nimalo lako sa ovim “prozorima”, jer praktično nema vremena da bilo šta spremi sa igračima koji dolaze. Tim igračima posebno hvala jer ni njima nije lako. Veći broj njih će dobiti šansu da konkuriše za prvi tim, ali moraće da se izbore za mesto u jakoj konkurenciji onih koji nisu sada tu – rekao je za “Mozzart Sport”.

Ističe da rat između FIBE i Evrolige direktno utiče na sve što se dešava u košarci.

– Svaki plasman na veliko takmičenje sada zavisi od tih kvalifikacija. U teoriji su kvalifikacije dobro zamišljene. Neću da računam NBA igrače jer nije realno da oni nastupaju, ali kada bi tu bili momci iz Evrolige i Evrokupa onda bi kvalifikacije zaista dobile na težini. Iskreno se nadam, ima nagoveštaja u razgovoru sa Andreasom (Zaglisom, generalni sekretar FIBA), da će to da bude prva stvar koju Fiba i Evroliga treba da reše. Sada je pitanje, pošto je u pitanju veliki sistem, šta je ostalo iza Đordija Bertomeua, kakvi su ugovori potpisani. Znam da se radi aktivno na tome da najbolji igrači iz Evrope igraju za reprezentacije. Da više ne bude barijera. Sve što uspevamo, sada završimo na ličnim odnosima, mojim i Karijevim sa ljudima iz klubova… Partizan nam izlazi u susret maksimalno, što je za svaku pohvalnu. Sigurno bi isto učinila i Zvezda da nije igrala utakmicu. Nadam se da će se naći kompromis u 2022. godini – zaključio je Danilović.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: click to read
Back to top button