ODBOJKA

Mladost Brčko: Prebacili smo plan, još ćemo se pojačati!

Odbojkaši brčanske Mladosti i u godini na izmaku jedna su od najuspješnijih ekipa u BiH, kada je kompletan sport u pitanju. Aktuelni šampion jesenji dio prvenstva okončao je na prvom mjestu prvenstvene tabele, a osvojen je i Kup Republike Srpske. 

Ekipa koju sa klupe vodi Branko Mišić godinama je sinonim za mušku odbojku u BiH. Neprikosnoveni sastav iz Brčkog primjer je dobre organizacije ne samo u BiH, već možemo reći u čitavom regionu. Polusezonu koja je nedavno okončana završili su kao jesenji šampioni sa 30 osvojenih bodova, dva više od drugoplasirane ekipe Kaknja.

– Moram biti iskren, mislim da smo dobili i više mečeva nego što smo očekivali. Imali smo taj jedan poraz, a možda ih je moglo biti više. Čitavu polusezonu smo imali problema s povredama, dosta igrača je bilo viroznih, bolesnih…Znalo se desiti da u 14 dana igramo šest utakmica, da putujemo u Poljsku, dvije utakmice sa Belhatovom, derbi sa Domaljevcem, pa finale Kupa Republike Srpske…imali smo jedan baš zgusnut raspored i turbulentan period. Jedva smo čekali ovu pauzu da konsolidujemo redove, da se igrači oporave i da se spremimo za drugi dio, rekao je Branko Mišić.

Ekipa Mladosti igrala je kvalifikacije za Ligu šampiona, gdje je zaustavljena od grčkog Olimpijakosa, ali i bila među 64 tima u CEV kupu, gdje ih je eliminisao poljski Belhatov.

– Kad odete da igrate protiv jedne takve ekipe, na tom nivou shvatite da je to ono čemu svi težimo i kako želimo da izgledamo. U Belhatovu su moji prijatelji, sa kojima sam igrao, Aleksandar Atanasijević i Slobodan Kovač. Imali smo jedno nezaboravno iskustvo, fantastično gostoprimstvo. Ljudi su nam pokazali kako bi trebalo da se radi i ovdje kod nas, a to je dobro došlo i da edukujemo ove naše mlade igrače u pravom smijeru, da vide šta je to u stvari odbojka, ističe jedan od najiskusnijih u redovima Brčaka, tehničar Žarko Kisić.

Mladost će i u nastavku sezone biti favorit za osvajanje titule, odnosno odbranu iste. U redovima Brčaka planiraju i dodatnu selekciju.

– Definitivno ćemo se pojačati do kraja prelaznog roka. Dovešćemo jednog igrača sigurno, a možda i dvojicu. Ostali smo bez Azura Eminovića do kraja sezone, pukla mu je ahilova tetiva, a on je jedan od najboljih napadača u BiH i neće biti lako nadomjestiti njegov izostanak. Znači treba nam srednji bloker umjesto njega, možda još jedan korektor, tražimo rješenje, pa ćemo vidjeti, otkrio je Mišić.

Premijer liga BiH nastavlja se 28. januara mečevima 13. kola. Mladost je u prvom kolu nastavka gost u Ljubinju kod istoimene ekipe. 

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 방콕 물집
Back to top button