BIHEVROPAKOŠARKA

Igokea bolja od PAOK-a u Solunu, neka se spremi Ostende!

Košarkaši Igokee su ubjedljivom pobjedom protiv PAOK-a u Solunu 75:64 završili grupnu fazu takmičenja FIBA Ligi šampiona i razriješili dilemu oko protivnika u plej-inu za plasman u Top 16. Igokea je na kraju zauzela drugo mjesto u grupi E, pa će za rivala u baražu za plasman u TOP 16 – u imati belgijski Ostende, trećeplasiranu ekipa iz grupe F.

Takođe, poznat je i sastav grupe u TOP 16 fazi u kojoj će igrati Aleksandrovčani, ako eliminišu Ostende. Rivali će biti španska Unikaha, rumunski Kluž i bolji iz duela B2-A3. Za drugo mjesto u grupi B konkurišu Pinak Karšijaka i Hapoel Jerusalim, dok je trećeplasirani tim u grupi A Prometej.

Prve utakmice plej-ina igraju se 4. i 5. januara, revanši su 11. i 12. januara, dok su eventualne majstorice zakazane za 18. i 19. januar. Top 16 faza igra se od 25. januara do 23. marta.

Što se večerašnje utakmice tiče, nakon izjednačenog prvog poluvremena Igokea je odlučujuću prednost napravila u trećem periodu koji su aleksandrovčani dobili 23:8.

Najefikasniji u Igokei bio je Dešon Stivens sa 17 poena, Markel Starks je dodao 10 pogodaka, a Džejms Robinson tri manje.

Kod domaćina, Džermejn Lav je uknjižio 10 koševa, a Marvin Džons poen manje.

Inače, na gostovanju u Solunu nije bilo Dragana Bajića, koji je zbog operacije diskus hernije poslije Krke propustio i ovaj duel.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: qld polls 2021,
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button