EVROPAKOŠARKA

Italijan odgovorio Obradoviću: “Postoje dvije stvari u košarci koje su svetinja”

Predsjednik Košarkaškog saveza Italije Đani Petruči odgovorio je na tezu Željka Obradovića.

Trener Partizana je nedavno govorio o timovima koji igraju Evroligu i Evrokup u zgusnutom rasporedu.

Obradović smatra da bi timovi koji igraju u dva najjača evropska takmičenja trebalo da se u domaćim šampionatima uključe tek od plej-ofa.

– Timovi iz Evrolige bi trebalo da se priključe državnim šampionatima tek u plej-ofu, pa bi bilo prostora i za sponzorstva i televizijska prava. Neka se, recimo, Evroliga igra šest mjeseci, kao NBA. Onda ostaju dva mjeseca za državna prvenstva, dva za reprezentativna takmičenja i dva za odmor igrača – rekao je Obradović za “Ekip”.

Popularni Žoc smatra da bi to povoljnije uticalo na evropsku košarku i na igrače, a odgovor je stigao od čovjeka koji je nedavno Evroligu nazvao “cirkusom”.

– Potrebne su nam reforme, Evroliga iscrpljuje timove i igrače i precijenjena je. Igramo previše, to je čak rekao i Pep Gvardiola koji je popularniji od mene. On je rekao da u Engleskoj igraju previše fudbala – kaže Petruči za “Gazetu” i nastavlja:

– Za svaki savez postoje neke stvari koje su svetinja – to su reprezentacija i domaći šampionat. Tek poslije reprezentacije i šampionata dolazi sve ostalo. Privatna liga može da ima drugačije ideje, ali ovdje je jasno. Znam da ovo što govorim može da dovede do toga da me vrijeđaju na društvenim mrežama, ali me ne interesuje šta anonimusi imaju da kažu – zaključio je Italijan.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button