KOŠARKANBA

„Ne postoji nešto što Jokić ne može da uradi“

Košarkaški trener Sten Van Gandi, koji trenutno radi na NBA TV kao komentator i stručni konsultant, govorio je o srpskom centru Nikoli Jokiću.

Aktuelni MVP NBA lige igra još jednu sezonu i “nosi” Denver Nagetsa na svojim leđima.

Jokić bilježi 25 poena, 14 skokova i 7,1 asistencija u prosjeku ove sezone.

Van Gandi je o Jokiću i Nagetsima govorio u emisiji “Game Time” poslije utakmice sa Voriorsima, gdje je bio i slavni bek Detroit Pistonsa, dvostruki NBA šampion i MVP finala, Ajzea Tomas.

– Stiv Ker kao da je pritisnuo dugme za reset u drugom poluvremenu, pošto su poslije lošeg poluvremena zaigrali dobru odbranu, udvajali Jokića i dobro rotirali. Sve se promijenilo, bilo je teško za Denver da poentiraju i postigli su samo 29 poena – kaže Van Gandi.

Ajzea Tomas smatra da su Voriorsi napravili grešku.

– Veoma je loša odluka da napadnete Jokića u reketu i probate da položite preko njega za produžetak. Morali su da vrate loptu Kariju da šutne trojku. Vjerovatno bi pogodio, ali napasti Jokića u tom trenutku je veoma loša odluka – kaže Tomas, a Van Gandi dodaje:

– Jokić je sigurno bio srećan što se iskupio blokadom poslije izgubljene lopte ranije, koja je i dala Voriorsima šansu da izjednače. On je to i ranije radio i sada je opet uspio.

– Ne postoji nešto što Jokić ne radi. Dodavanja, koja ne mogu da se zaustave. Morate da dobro da ga pazite jer on prvo gleda da li ima neko slobodan da mu doda, ako nema, daće koš preko vas. Majkl Meloun je rekao da je Jokić zreo za najbolju defanzivnu petorku, mislim da je malo pretjerao, ali je dosta napredovao u odbrani – kaže Van Gandi, a Tomas se nadovezuje:

– Možda nije najbolji defanzivac po onome kako ih poredimo, po statistici, ali je sjajan defanzivac, sjajan je centar, kao i Bil Lambir što je bio. Nije bio dobar bloker, ali vas je uvijek terao da uzimate teške šuteve i čuvao dobro i uvijek osigura skok. Jokić vas tjera isto to i odličan je na skoku.

Van Gandi je zaključio:

– Jokić ih ‘nosi’. Igraju bez pola tima. Drugi najbolji igrač mu je Ostin Rivers, a i dalje su na 50%. To je MVP.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 비트코인시세
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button