KOŠARKANBA

Riki Rubio pokidao ligament koljena, brinu i Kavalirsi, ali i “Furija”

Crne slutnje su se obistinile – Riki Rubio je završio sezonu. Košarkaš Klivlend Kavalirsa pokidao je prednji ligament lijevog koljena zbog čega mu predstoji pauza od sedam do devet mjeseci, što znači da u aktuelnoj sezoni više neće kročiti na parket.

Problem za Kavalirse, posebno jer je prethodno, takođe na čitavu sezonu, ostao bez još jednog plejmejkera, pošto je tešku povredu doživio i Kolin Sekston.

Otežavajuća okolnost je to što je Rikiju ovo druga identična povreda na levom kolenu – prethodnu doživeo 2012. godine kao novajlija u Minesoti – pa niko sa sigurnošću ne može da garantuje kako će njegovo telo u 31. godini reagovati na još jednu dugu pauzu.

Zbog toga ostaje pitanje i da li će mu Klivlend ponuditi novi ugovor, jer je po povratku u tim letos potpisao samo jednogodišnju saradnju.

Rezultati medicinskih ispitivanja još više su zabrinuli reprezentaciju Španije. Naime u slučaju da oporavak protekne po planu, jedan od klujčnih igrača Crvene furijebio bi fit pred sam početak Evropskog prvenstva, koje startuje 1. septembra 2022. godine. Ali, “kvaka” koju Španci moraju da otključaju je Rubijevo imanje, odnosno nemanje ugovora u to vreme. Jer sa nemanjem ugovora, nije moguće odrediti visinu osiguranja igrača, koji bi u tom slučaju mogao da se pojavi na Evrobasketu samo na ličnu odgovornost.

Špancima je druga nada da Rubija ipak sačeka produženje ugovor sa Kavsima, iako je povrijeđen, što nije rijetkost u NBA. Ali, tada bi cijena osiguranja drastično skočila, čak i na nekoliko miliona, pa bi on praktično bio nedostupan za selektora Serđa Skariola.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button