FUDBALREGION

Srbija u Kataru u novom dresu i sa novim grbom

Na najvećoj svjetskoj fudbalskoj smotri u Kataru naredne godine gledaćemo i Srbiju. Orlovi će na Mundijalu biti u novom ruhu.

Negdje na polovini godine Orlovi će dobiti nove dresove, kao i novi grb, koje će nositi u Kataru. FSS je rešio da razdvoji amblem Fudbalskog saveza i reprezentacije Srbije, kao što je to slučaj u više zemalja.

– Želimo da kreiramo brend naše reprezentacije. U tom procesu, razdvajanje institucionalnog grba od reprezentativnog je praksa koja se već sprovodi u većini evropskih saveza. Nacionalni savez, kao krovna insitutucija, treba da bude predstavljen kao moderna i autoritativna institucija. Sa druge strane, grb koji će ubuduće krasiti dres fudbalera treba da simbolizuje tradiciju, strast, posvećenost, jedinstvo i hrabrost sa kojim će se navijači identifikovati, istakla je Vanja Kostić, direktorka marketinga FSS u razgovoru za Novosti.

Kompanija Puma i FSS nastavljaju da zajednički dizajniraju autentične dresove za Orlove. Posljednji su imali srpska ocila na dresu, kada je domaća garnitura u pitanju, a gostujući su bili posvećeni Nikoli Tesli, sa fluorescentnim „zracima“.

I novi dresovi će biti rađeni sa sličnim idejama.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: illuminati join
Back to top button